Αυτή είναι η νεκρή στην εξέγερση των  »Κίτρινων Γιλέκων » στη Γαλλία. Η Chantal Μazet, 63 ετών μητέρα 4 παιδιών σκοτώθηκε από το παρακράτος Μακρόν. 1 νεκρή, 409 τραυματίες οι 14 σοβαρά, 282 συλληφθέντες. Διεκδικούν φθηνά καύσιμα κίνησης….

Αυτό το πρόσωπο δεν έπαιξε στις ειδήσεις…….Την έλεγαν Chantal Μazet, ήταν 63 ετών μητέρα 4 παιδιών την σκότωσαν το Σάββατο στον κυκλικό κόμβο Beauvoisin, στη Savoie στη Γαλλία το παρακράτος του Μακρόν που αυτο-φυγαδεύθηκε στη Γερμανία. Ήταν διαδηλώτρια με το κοινωνικό κίνημα   »Κίτρινα Γιλέκα » που έχει κατακλύσει και μπλοκάρει τους δρόμους σε όλη τη Γαλλία διεκδικώντας  μη αύξηση τιμών καυσίμων κίνησης λόγω υψηλών φόρων.- παραίτηση Μακρόν. Την σκότωσε αυτοκίνητο Audi 4 x 4 που έπεσε πάνω στο μπλόκο που είχε στήσει με τους συναγωνιστές της. Πρόσφατα η γυναίκα είχε συνταξιοδοτηθεί ήταν η πρώτη της διαδήλωση είχε ως κι εγγόνια. Την σκότωσαν στις 8h15 το πρωί του Σαββάτου . Η Sandrine σύντροφός της συναγωνίστρια και αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλει  : «Μια οδηγός έφθασε πολύ επιθετική στο οδόφραγμα οδηγώντας το δυνατό της 4 x 4 προφασιζόμενη πως έχει ραντεβού με γιατρό για το παιδί της. Αφήστε με να περάσω είπε ». Παρέσυρε την Chantal, κυριολεκτικά τη σύνθλιψε με τους εμπρός και πίσω τροχούς. Ήταν τρομερό.Καταλάβαμε αμέσως ότι δεν υπήρχε πια τίποτα να κάνουμε  για τη Chantal. « 

Είχε πάει από νωρίς στο μπλόκο ενός κυκλικού κόμβου της εμπορικής ζώνης  της Pont-de-Beauvoisin (Savoie). « Στις 7h15, ήταν μια από τις πρώτες στο οδόφραγμα.Ήταν πολύ δραστήρια φώναζε στους άλλους ελάτε να μπλοκάρουμε τ΄αυτοκίνητα.

Ο απολογισμός που δίνει ο Υπ. Εσωτερικών ο Christophe Castaner είναι 

Διαδηλωτές: 1 νεκρή 409 τραυματίες οι 14 σοβαρά, 282 συλληφθέντες
28 τραυματίες αστυνομικοί
Κινητοποιήσεις σε 2,000 πόλεις και χωριά σε όλη τη Γαλλία με συμμετοχή επίσημα νούμερα αρχών σε 287,000.

400 injured in protests over rising fuel prices in France

«Αν εγώ ήρθα σήμερα εδώ είναι γιατί έφθασα πια να μην μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου. Φορολογηθήκαμε για όλα, έφθασα στο αμήν. όλα τα μέτρα που πήρε ο Macron εδώ κι 1 χρόνο είναι για τους φίλους του τους πλούσιους και όχι για το λαό..» αναφέρει διαδηλώτρια σε ρεπορτάζ του mediapart  που καλύπτει τις κινητοποιήσεις σε  Toulouse, Reims και Paris….Οι κινητοποιήσεις είναι μια κραυγή θυμού της Γαλλίας των ξεχασμένων λέει το άρθρο.

L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air

L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes debout, foule, plein air et texte

L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes debout, personnes qui marchent et plein airdimpenews.com