Το Φανάρι χύνει από την κανδήλα του λάδι στη φωτιά…Νέο ανακοινωθέν του επαναλαμβάνει ότι θα δώσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς Ουκρανίας. Επίθεση μελών του Pravy sektor στην έδρα Μητροπολίτη Κανονικής Εκκλησίας. Βανδαλισμοί σε 3 ναούς στο Lvov. Ο Βαρθολομαίος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. ΦΩΤΟ

Πληθαίνουν τα κρούσματα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και φανατισμού στην Ουκρανία καθώς το Φανάρι ρίχνει από την κανδήλα του λάδι στη φωτιά…..

Δεκάδες μέλη της Ψευδο-Αυτοκεφαλίας προς σχισματική  »Εκκλησία » που αποφάσισε το Φανάρι επιτέθηκαν στην έδρα του Κανονικού Μητροπολίτη  Krivoï Rog και Nikopol Εφραίμ που επιβεβαίωσε ότι παραμένει πιστός στην μόνη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας αυτής δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας. Οι επιτιθέμενοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κατοικία του , προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες και κραύγαζαν ύβρεις κατά του μητροπολίτη. Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς παρατηρούσαν ήσυχα το γεγονός χωρίς να διαχειριστούν τη δράση των επιτιθέμενων  αν και αυτοί κραύγαζαν κλήσεις γεμάτες θρησκευτικό μίσος. έγινε γνωστό ότι ένας από τους συμμετέχοντες είναι μέλος του Δεξιού Τομέα / « Pravy sektor ». Δήλωσε ότι δεν είναι θρησκευόμενος αλλά είναι υπέρ της ιδέας της δημιουργίας « μιας μοναδικής αυτοκέφαλης ενωμένης εκκλησίας »….

Εθνικιστές και σχισματικοί βανδαλίζουν εκκλησίες στην Ουκρανία.

Σε τοίχους, έδαφος και βράχους γύρω από 3 ναούς Lvov εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο προβοκατόρικα graffiti, με συνθήματα όπως “Tο Πατριαρχείο Μόσχας—μια παράρτημα του FSB.” Επίσης κατηγορούν τον κλήρο και τους πιστούς στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία  ως πράκτορες της ρωσικής κυβέρνησης μεταφέρει το ουκρανικό site Capital.

Μια άλλη εκκλησία στο  βανδαλίσθηκε στα τέλη Οκτωβρίου με παρόμοιο τρόπο, με τις εικόνες του Ιωσήφ Στάλιν με την επιγραφή: « Το αληθινό κανονικό όνομα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μόσχας είναι το « Πατριαρχείο του Στάλιν ».

Το FSB είναι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. Οι ουκρανικοί εθνικιστές γράφουν επίσης ότι πιστεύουν ότι υπάρχουν τρία σκέλη του FSB που εργάζονται στο Lvov υπό το πρόσχημα των χριστιανικών εκκλησιών.

Σχολιάζοντας για το zaxid.net, ο ομιλητής της  Μητρόπολης Lvov , ο π. Markian Kayumov, σημείωσε, « Θεωρούμε ότι αυτό δεν έγινε από πατριώτες, αλλά προβοκάτορες. »

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στο μεταξύ το Φανάρι επανήλθε με νέο ανακοινωθέν του σήμερα στο θέμα και δήλωσε πως επαναλαμβάνει την απόφασή του για απόδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία και ότι η ημερομηνία θ΄ανακοινωθεί μέσα στο Δεκέμβρη.

«Προκειμένου να προετοιμαστεί για τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου από τις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2018 το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως επαναλαμβάνει την απόφασή του να χορηγήσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Καθώς η διαδικασία της προετοιμασίας της Αγίας Συνόδου (Sobor) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι σ΄εξέλιξη, μια συγκεκριμένη ημερομηνία θ΄ανακοινωθεί το Δεκέμβρη του 2018 για την επιβεβαίωση και την ανακοίνωση από την Αγία Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 19 Νοεμβρίου 2018.

Από τη γραμματεία της αγίας και ιερής Συνόδου. »

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Στο μεταξύ ο Βαρθολομαίος μπορεί να μην αναγνωρίζεται από την ισχυρότερη και μεγαλύτερη Εκκλησία του Ορθόδοξου κόσμου αυτή της Ρωσίας αλλά βεβαίως τυγχάνει αποδοχής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών αφού έφθασε στην Γενεύη μετά από πρόσκληση της διεύθυνσής του.  Στις 21 Νοέμβρη θα μιλήσει στο φόρουμ της Παγκόσμιας Ημέρας των παιδιών παιδιού που διοργανώνουν ΠΣΕ και UNICEF. Κατά την άφιξή του τον υποδέχθηκε ο πάστορας Olav Fykse Tveit, ΓΓ του ΠΣΕ.
dimpenews.com