Η ”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ / Βέλγιο: συνέλαβαν ένα ”Κίτρινο Γιλέκο” και το κατηγόρησαν για ”ένοπλη εξέγερση” για ένα μήνυμα στο Facebook. Πολλές δεξαμενές καυσίμων είναι αποκλεισμένες και στο Βέλγιο…

A Charleroi, un camion citerne a été bloqué dans un rond point par les gilets jaunes
Ο ευρω-ενωσιακός ολοκληρωτισμός στο απόγειο της δόξας του. Ένας κάτοικος του Fleurus στο Βέλγιο συνελήφθηκε και προσήχθη στον εισαγγελέα την Τετάρτη στο Charleroi,ανακοίνωσε η εισαγγελία: αυτός έκανε κάλεσμα από το Facebookγια μια συγκέντρωση και αποκλεισμού του Feluy στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων «gilets jaunes» που εξαπλώθηκαν από τη γειτονική Γαλλία και στο Βέλγιο. .
Ο πολίτης συνελήφθηκε γιατί την Τρίτη κάλεσε από τον τοίχο του στο Facebook, για συγκέντρωση στο Feluy για να το μπλοκάρουν. Αυτός ανέφερε «μην αφήνετε να σας κάνουν ό,τι θέλουν» και ”βάλτε φωτιά”.
Κατηγορείται για συσχέτιση σε ένοπλη εξέγερση και συντονισμό, για κακόβουλη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και διάπραξη αδικημάτων, και υποβλήθηκε αίτημα για να τεθεί σε καθεστώς κράτησης. Μετά την ακρόαση από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους . Του απαγόρευσαν κυρίως να χρησιμοποιεί ακόμη και τον τοίχο του στο Facebook για να κάνει τα καλέσματά του.
Την προηγούμενη νύχτα μια αποθήκη /δεξαμενή πετρελαίου της Total στο Feluy μπλοκαρίστηκε και διαπράχθηκαν αδικήματα σύμφωνα με την σύνταξη.

Στη Wandre, οι αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν την είσοδο στην δεξαμενή πετρελαίου για λόγους ασφαλείας. Θ΄ανοίξει και πάλι αύριο το πρωί.

Στο Feluy, η ζώνη ελέγχεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη για ν΄αποφευχθεί ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες με Κίτρινα Γιλέκα..

Η δεξαμενή Wierde, ουσιαστικά για τη θέρμανση πετρελαίου, έχει στεγνώσει.

Σχεδιάζονται διάφορες δράσεις, συμπεριλαμβανομένων  συγκεντρώσεων μπροστά από τις αποθήκες/ δεξαμενές. Στο Σαρλερουά, για παράδειγμα, βρέθηκαν πολλά ”κίτρινα γιλέκα” στον κυκλικό κόμβο του Marsupilami για να εμποδίσουν μια λωρίδα κυκλοφορίας , αφήνοντας τα οχήματα να περάσουν. Ένα βυτιοφόρο μπλοκαρίστηκε όταν επρόκειτο να παραδώσει το φορτίο του σ΄ένα βενζινάδικο.

 

Σχεδόν 400 πρατήρια βενζίνης έχουν συνολική ή μερική έλλειψη.sudinfo

Επεισόδια το βράδυ Τετάρτης στο Βέλγιο οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπλοκάρουν τις δεξαμενές καυσίμων στο Feluy η αστυνομία επιχείρησε εναντίον τους ως και με αύρες με αντλίες νερού για να τους διαλύσει …..L’image contient peut-être : nuit, texte et plein air
L’image contient peut-être : nuit et plein air
L’image contient peut-être : plein airL’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes qui marchent, nuit et plein airL’image contient peut-être : nuit
Νύχτα Τετάρτης τα Κίτρινα Γιλέκα μπλοκάρουν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο E19 στο Feluy, η αστυνομία απαντά με αύρες με αντλίες νερού. Ξέσπασνα επισόδια μεταξύ διαδηλωτών κι αστυνομίας.
Charleroi3
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air

Τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν και σήμερα τη δράση τους κυρίως στο Charleroi.

C1

Στο Feluy, ο E19 έκλεισε κι από τα 2 ρεύματα. Άτομα με κουκούλες έκαψαν des palettes στον E19.

Τα γεγονότα είναι σ΄εξέλιξη κατά τις 22 h: “Μετά τις 21h30, η ένταση είναι ακραία. IΥπάρχουν 2 μέρη που τα επεισόδια ξέσπασαν. Σε μια γέφυρα όπου σημειώθηκαν και χθες.2 αύρες με νερό επιχειρούν κατά διαδηλωτών αυτοί εκσφενδονίζουν ό,τι βρουν εναντίον τους.  Επιτέθηκαν σε φορτηγά για να κοντράρουν τα θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας . Η αστυνομία επιχειρεί και στον  E19, στο ύψος της εξόδου 20, για να διαλύσει διαδηλωτές που είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Υπάρχει κίνδυνος να διαρκέσει η ένταση πολλές ώρες .rtl

feluy4

Μπλοκάρισμα στο  34 (Mons>Feluy).Κίτριαν Γιλέκα και στο Erquelinnes εντός του Hainaut. Αποκλεισμός της αποβάθρας  Sclessin/Vercour, στη Λιέγη.

Charleroi:

C2

Charleroi3

Στο Feluy κοντά στις αποθήκες καυσίμων της γαλλικής Total ένα βυτιοφόρο κάηκε χθες. Έγιναν 2 συλλήψεις. Οι εγκαταστάσεις ήταν αποκλεισμένες.
L’image contient peut-être : ciel et plein air
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein airdimpenews.com