ΠΡΟΚΛΗΣΗ / Αρχηγός του ΓΕΣ Αγγλίας: η Ρωσία αντιπροσωπεύει για τη χώρα μας μεγαλύτερη απειλή απ΄ό,τι Daesh, al Qaida.

Gen Mark Carleton-Smith

Ο βρετανικός στρατός θεωρεί ότι η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη από την Daech και al -Qaida. Ο Αρχηγός του Bρετανικού Στρατού στρατηγός Mark Carleton-Smith, θεωρεί ότι η απειλή που αντιπροσωπεύει η Ρωσία για τη χώρα του είναι πολύ πιο μεγαλύτερη από την απειλή τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Daesh και η al -Qaida.

Ο Mark Carleton-Smith δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα « Daily Telegraph»: δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία είναι πλέον μια πολύ πιο σοβαρή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από την απειλή των ισλαμιστών εξτρεμιστών, όπως η al -Qaida και η Daech.  Ο στρατηγός Mark Carleton-Smith είπε ότι η Βρετανία «δεν μπορεί να εφησυχαστεί για την απειλή που θέτει η Ρωσία». » Oι Ρώσοι επιδιώκουν να επωφεληθούν από τα τρωτά και τις αδυναμίες όπου τις εντοπίζουν », δήλωσε.

« Η Ρωσία έχει ξεκινήσει συστηματική προσπάθεια να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τα τρωτά της Δύσης, ιδιαίτερα σε ορισμένες  μη παραδοσιακές περιοχές του κυβερνοχώρου, του διαστήματος, του υποθαλάσσιου πολέμου », ανέφερε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορεί τη Ρωσία για δηλητηριάσεις  και αρκετές κυβερνο-επιθέσεις.

Η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο δηλητηριασμό του Skripal και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ως μια «πλούσια φαντασίωση».

dimpenews.com