Επίσημα 107 οι τραυματίες από την χημική επίθεση των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Ρωσία: ήταν αέριο χλωρίου. ΒΙΝΤΕΟ

Tα τρομοκρατικά δίκτυα που αναπτύχθηκαν στα περίχωρα του Χαλεπίου επιτέθηκαν με ρουκέτες περιέχοντας τοξικά αέρια στις συνοικίες Khalidya, Jam’yet Zahraa και Chare’ Nil στην πόλη του Χαλεπίου προκαλώντας περιπτώσεις ασφυξίας.

Σε δήλωσή του στο SANA, ο διοικητής της αστυνομίας Χαλεπίου ο Issam Chali, ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις συνοικίες εντός της πόλης  με ρουκέτες με τοξικά αέρια και προξένησαν περιπτώσεις ασφυξίας μεταξύ των πολιτών  που νοσηλεύθηκαν.

Ο κυβερνήτης Χαλεπίου  Hussein Diab, γνωστοποίησε ότι αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει εκ νέου πως οι τρομοκράτες διαθέτουν τοξικά αέρια  καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία των πολιτών και κυρίως γυναικόπαιδων κι ηλικιωμένων.

Ο Διευθυντής Υγείας Χαλεπίου  Ziyad Haj, τόνισε ότι το αέριο που χρησιμοποιήθηκε από τις τρομοκρατικές ομάδες θα είναι πιθανότατα χλώριο σύμφωνα με τη συμπτωματολογία που εμφάνισαν οι τραυματίες.

Αργότερα, πηγές από τον τομέα Υγείας στα 2 νοσοκομεία  Razi και Jamiaa υπογράμμισαν ότι τα 2 νοσοκομεία δέχθηκαν  107 περιπτώσεις ασφυξίας μεταξύ των πολιτών.

Ο ανταποκριτής του συριακού στρατού είπε ότι οι μονάδες του στρατού που επιχειρούν στο Χαλέπι απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις με συμβατικά όπλα στοχεύοντας τις ζώνες από όπου προήλθαν οι επίμαχες ρουκέτες και προκλήθηκαν βαριές απώλειες στους τρομοκράτες.sana

Eιδήμονες, εμπειρογνώμονες του ρωσικού στρατού έφθασαν στο Χαλέπι για να διερευνήσουν την τρομοκρατική επίθεση.

To ρωσικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως τα συμπτώματα ασφυξίας που εμφάνισαν τα θύματα της επίθεσης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ρουκέτες που περιείχαν αέριο χλωρίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ο Igor Konachenkov, σημείωσε : « Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες τα συμπτώματα που εμφανίζουν τ΄άτομα που υπέστησαν ασφυξία επιβεβαιώνουν πως οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν  στις συνοικίες Χαλεπίου είχαν αέριο χλωρίου ».

Πρόσθεσε ότι οι ρουκέτες 120mm διαμετρήματος εκτοξεύθηκαν από τα ΝΑ του χωριού  Breikiyat που ελέγχει ο « Στρατός του Tahrir al-Cham ».

dimpenews.com