Οι Oυκρανοί έπεσαν αμαχητί. Τα 3 σκάφη δέχθηκαν εντολές ν ΄απαντήσουν στα ρωσικά πυρά ..δεν τόλμησαν. Σε 2 μήνες φυλάκιση δικάστηκαν ο διοικητής του ενός και 12 αιχμάλωτοι Ουκρανοί ναύτες. ΦΩΤΟ

O διοικητής ενός ουκρανικού πολεμικού σκάφους που αιχμαλωτίστηκε στο στενό του Kerch δικάστηκε με ποινή 2 μηνών φυλάκιση από δικαστήριο όπως και 12 ναύτες από τους 24 που κρατούνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Roman Mokryuk, διοικητής του μικρού πολεμικού σκάφους  “Berdyansk” που αιχμαλωτίστηκε στο στενό του Kerch για παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων Ρωσίας δικάστηκε από δικαστήριο της Συμφερούπολης σε ποινή 2 μηνών κράτηση και πιο συγκεκριμένα για “1 μήνα και 29 μέρες κατά την απόφαση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Mokryuk πληροφόρησε πως αυτός υπηρέτησε ως διοικητής στο σκάφος  Berdyansk με το βαθμό του ”υπολοχαγού.”

12 από τους 24 ναύτες Ουκρανούς που αιχμαλωτίστηκαν στο στενό του  Kerch επίσης θα κρατηθούν σύμφωνα με την απόφαση για 2 μήνες.

Οι νάυτες που τέθηκαν σε καθεστώς κράτησης είναι οι : Andrei Oprysko, Sergei Tsybizov, Yuri Budzylo, Vladimir Tereshchenko, Viktor Bespalchenko, Vladimir Varymez, Mikhail Vlasyuk, Bogdan Golovash, Sergei Chuliba, Vladislav Kostyshin, Sergei Popov, Roman Mokryuk.tass

Σύμφωνα με ισχυρισμούς των πληρωμάτων η ουκρανική διοίκηση  διέταξε τα 3 ναυτικά σκάφη ν΄ανταπαντήσουν στα ρωσικά πυρά.  Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το έκαναν. Χωρίς όπλα, με αεροπλάνα και ελικόπτερα από πάνω τους θα ήταν αυτοκτονία.

L’image contient peut-être : plein air

L’image contient peut-être : plein airAucun texte alternatif disponible.

H λίστα με τα ονόματα των 24 Ουκρανών ναυτών αιχμαλώτων που κρατούνται στο Kerch από τις ρωσικές αρχές ..

L’image contient peut-être : texte

dimpenews.com