Οι Oυκρανοί έπεσαν αμαχητί. Τα 3 σκάφη δέχθηκαν εντολές ν ΄απαντήσουν στα ρωσικά πυρά ..δεν τόλμησαν. Σε 2 μήνες φυλάκιση δικάστηκαν ο διοικητής του ενός και 12 αιχμάλωτοι Ουκρανοί ναύτες. ΦΩΤΟ

O διοικητής ενός ουκρανικού πολεμικού σκάφους που αιχμαλωτίστηκε στο στενό του Kerch δικάστηκε με ποινή 2 μηνών φυλάκιση από δικαστήριο όπως και 12 ναύτες από τους 24 που κρατούνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Roman Mokryuk, διοικητής του μικρού πολεμικού σκάφους  « Berdyansk » που αιχμαλωτίστηκε στο στενό του Kerch για παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων Ρωσίας δικάστηκε από δικαστήριο της Συμφερούπολης σε ποινή 2 μηνών κράτηση και πιο συγκεκριμένα για « 1 μήνα και 29 μέρες κατά την απόφαση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Mokryuk πληροφόρησε πως αυτός υπηρέτησε ως διοικητής στο σκάφος  Berdyansk με το βαθμό του  »υπολοχαγού. »

12 από τους 24 ναύτες Ουκρανούς που αιχμαλωτίστηκαν στο στενό του  Kerch επίσης θα κρατηθούν σύμφωνα με την απόφαση για 2 μήνες.

Οι νάυτες που τέθηκαν σε καθεστώς κράτησης είναι οι : Andrei Oprysko, Sergei Tsybizov, Yuri Budzylo, Vladimir Tereshchenko, Viktor Bespalchenko, Vladimir Varymez, Mikhail Vlasyuk, Bogdan Golovash, Sergei Chuliba, Vladislav Kostyshin, Sergei Popov, Roman Mokryuk.tass

Σύμφωνα με ισχυρισμούς των πληρωμάτων η ουκρανική διοίκηση  διέταξε τα 3 ναυτικά σκάφη ν΄ανταπαντήσουν στα ρωσικά πυρά.  Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το έκαναν. Χωρίς όπλα, με αεροπλάνα και ελικόπτερα από πάνω τους θα ήταν αυτοκτονία.

L’image contient peut-être : plein air

L’image contient peut-être : plein airAucun texte alternatif disponible.

H λίστα με τα ονόματα των 24 Ουκρανών ναυτών αιχμαλώτων που κρατούνται στο Kerch από τις ρωσικές αρχές ..

L’image contient peut-être : texte

dimpenews.com