500 ρωσικά μαχητικά και 340 επιθετικά ελικόπτερα στα σύνορα της Ουκρανίας μ΄εμπειροπόλεμα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον πόλεμο στη Συρία είναι έτοιμα για όλα….

H υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι 500 ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη βρίσκονται στα σύνορα της Ουκρανίας. Στις 27.11.18 περί τα 500 ρωσικά αεροπλάνα τακτικής μάχης και γύρω στα 340 ελικόπτερα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.

« Η στρατιωτική αξιολόγηση και στρατηγική απειλής εισβολής στην Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις », δήλωσε ο Vadym Skibitsky, εκπρόσωπος της Γ Διεύθυνσης πληροφοριών του Υπ. Άμυνας Ουκρανίας.

« Μια ειδικότερη προσοχή φερόμενη στην αύξηση της συνάθροισης εναέριων μέσων της Ομοσπονδίας Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Μετά το 2013, η Ομοσπονδία Ρωσίας εκσυγχρονίζει το σύνολο του εναέριου δικτύου της κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων. Αυτή την ώρα περί τα  500 αεροπλάνα τακτικής μάχης συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα ενισχυμένα από  340 ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας », δήλωσε ο Skibitsky.

Διευκρίνισε πως τα πληρώματα των ελικοπτέρων μάχης και τακτικών αεροσκαφών έλαβαν ήδη μέρος στον πόλεμο της Συρίας. «Αυτό σημαίνει ότι τα πληρώματα έχουν επαρκώς εμπειρία για να χρησιμοποιήσουν βόμβες και όπλα υψηλής ακρίβειας για να χρησιμοποιηθούν κατά του πληθυσμού », ισχυρίστηκε ο Skibitsky.

Πρόσθεσε ότι η ακτίνα μάχης των αεροσκαφών που ανέπτυξε η Ρωσία κατά μήκος των συνόρων της με Ουκρανία θα κάλυπτε το σύνολο της ουκρανικής επικράτειας.

Σύμφωνα με Skibitsky « η Ομοσπονδία Ρωσίας αποδίδει μια υπολογίσιμη προσοχή στη δημιουργία και την προετοιμασία  τακτικών ομάδων μάχης , συγχρόνως ανεπτυγμένων  κατά μήκος των συνόρων μας. Συνολικά , 25 ρωσικές τακτικές ομάδες μάχης είναι ικανές να οδηγήσουν αποστολές μάχης στο έδαφός μας», διευκρίνισε.

Παράλληλα ρωσικά κανάλια δείχνουν πυραυλικά συστήματα Bal ”anti-ship” να μετακινούνται από τη Σεβαστούπολη με κατεύθυνση το Kerch επί του εθνικού αυτοκινητόδρομου της  Κριμαίας.

H Kριμαία γίνεται μια από τις καλύτερα προστατευμένες περιοχές της Ρωσίας. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η αεράμυνα της Κριμαίας θα ενισχυθεί από μια ακόμη συστοιχία  αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph.

Tο προσωπικό χειρισμού της συστοιχίας πυραύλων S-400 εκπαιδεύθηκε στην περιοχή Astrakhan και ήδη ο στρατός δεσμεύθηκε για την προετοιμασία του εξοπλιστικού συστήματος για την μεταφορά του στην Χερσόνησο.

Ο εναέριος χώρος της Κριμαίας προστατεύεται ήδη από 3 συστοιχίες S-400. Η επικείμενη ενίσχυση της αεράμυνας της Κριμαίας που την καθιστά στο μέλλον απρόσβλητη συνδέεται, μεταξύ άλλων, με την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο στενό του Κερτς.

Αυτό το επιπλέον σύστημα πυραύλων εδάφους – αέρος S-400 θ΄αναπτυχθεί στο προσεχές μέλλον στην Κριμαία και θα λάβει θέση μάχης για να προστατέψει τον εναέριο χώρο  της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο στρατηγός Vadim Astafiev, εκπρόσωπος τύπου του Νότιου στρατιωτικού Τομέα αναφέρει το Interfax.

Το 4ο τάγμα ρωσικών πυραύλων S400 Triumf ανέλαβε καθήκοντα μάχης στο Dzhankoy στην Κριμαία.

dimpenews.com

One thought on “500 ρωσικά μαχητικά και 340 επιθετικά ελικόπτερα στα σύνορα της Ουκρανίας μ΄εμπειροπόλεμα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον πόλεμο στη Συρία είναι έτοιμα για όλα….

Comments are closed.