Ο δημοσιογράφος του RT Lucas Léger τραυματίστηκε στο πρόσωπο από σφαίρα καουτσούκ όπως δήλωσε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του 3ου μέρους κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι σήμερα όπου σημειώθηκαν επεισόδια. Κινητοποίηση  στην Αψίδα του Θριάμβου, στην place de l’ Etoile. Οι διαμαρτυρίες των «Gilets Jaunes» στο κέντρο του Παρισιού εντατικοποιήθηκαν ενάντια στο κόστος ζωής.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι χτυπήθηκε από μια σφαίρα από καουτσούκ στο πρόσωπο αφού η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα όπως κι αύρες με αντλίες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές. «Μπορούσα να ταυτοποιηθώ ως δημοσιογράφος ήμουν αρκετά αναγνωρίσιμος » δήλωσε…Είπε σε δηλώσεις του στο RT αργότερα ότι μπορεί να ήταν και δακρυγόνο αυτό που τον χτύπησε ήταν αρκετά δυνατό το χτύπημα ενώ αρχικά έγραψε στο twitter του ότι πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

Τα  « Κίτρινα Γιλέκα » διαμαρτύρονται κυρίως ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής στη χώρα, στην χαμηλή αγοραστική δύναμη του πολίτη  και την αύξηση των τιμών των καυσίμων και καπνού μέσω νέων φόρων ενώ απαιτούν να φορολογηθούν οι πλούσιοι.

Οι διαδηλωτές το πρωί επιχείρησαν να σπάσουν ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην οδό των Ηλύσιων Πεδίων για να εισέλθουν στην απαγορευμένη ζώνη κι απωθήθηκαν. Πάνω από 50 συλλήψεις.

dimpenews.com

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s