Ο Γάλλος στρατευμένος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre απαντά στην προπαγάνδα Μακρόν: Η βία είναι το μόνο πράγμα που απομένει όποιο κι αν είναι το καθεστώς….δεν υπάρχει παρά μια λύση: να κατέβουν στο δρόμο.


Eπειδή η προπαγάνδα του καθεστώτος στη Γαλλία αλλά και κάθε δυτικής υβριδικής ευρω-χούντας καταγγέλει τους διαδηλωτές για βιαιοπραγίες ας ηχήσουν ξανά τα λόγια του μεγάλου στρατευμένου διανοούμενου της Γαλλίας του πατέρα-φιλοσόφου του Υπαρξισμού του  Jean-Paul Sartre, που στις 13 Μάη 1968 αναφορικά με τη νεολαία του Μάη του ’68 δηλώνει .

« Η βία είναι το μόνο πράγμα που απομένει όποιο κι αν είναι το καθεστώς , στους φοιτητές που είναι νέοι, που σκέφτονται ότι αυτοί δεν μπήκαν ακόμη στο σύστημα που τους έκαναν οι πατεράδες τους και που δεν θέλουν σε αυτό να μπουν. Με άλλα λόγια , δεν θέλουν παραχωρήσεις, δεν θέλουν παρά ένα κανονισμό των πραγμάτων παρά να τους δώσουμε το δικαίωμα πάνω σε μια μικρή διεκδίκηση ,….
Αυτοί δεν θέλουν καθόλου να μπουν και κατά συνέπεια αυτή η άρνηση είναι προφανές μια άρνηση της βίας. Επομένως αν θέλετε, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η μόνη σχέση που αυτοί μπορούν να έχουν με αυτό το πανεπιστήμιο είναι να το σπάσουν και για να να το σπάσουν δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να κατέβουν στο δρόμο. »

Αυτό δεν σημαίνει ότι η βία αυτοδικαιώνεται και ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα καλό όμως είναι όταν έχεις απέναντι σου το λαό ή έστω μια μερίδα λαού και μάλιστα στη Γαλλία να μην αναλώνεσαι σε εκ του προχείρου αφορισμούς γιατί Γαλλία είναι και ο Μάης του 68 και ο Σαρτρ…….

https://www.larousse.fr/encyclopedie/sons/Jean-Paul_Sartre_mai_1968/1101887

dimpenews.com