Αναστολή όχι ακύρωση των μέτρων είναι η απάντηση των Μακρόν. ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ / Παραπαίει ζαλισμένη από το χτύπημα του λαού η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΚΡΟΝ. Μανούβρες και ημίμετρα για την νομιμοποίησή της : O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αναστολή 6 μηνών στην αύξηση φόρων καυσίμων.

O Πρωθυπουργός Edouard Philippe σε τηλεοπτικό του  διάγγελμα δήλωσε πως η κυβέρνηση « αναστέλλει για 6 μήνες  » την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα  και ότι οι τιμές του  αερίου και του ηλεκτρικού  « δεν θ’ αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ».

« Κανένας φόρος δεν αξίζει να βάλουμε σε κίνδυνο την ενότητα του Έθνους « , προσθέτοντας πως « θα έπρεπε να είναι κουφός » για να μην  « ακούσει το θυμό  »  των Γάλλων.

« Οι Γάλλοι που έφεραν ένα gilet jaune αγαπούν τη χώρα τους. Θέλουν οι φόροι να χαμηλώσουν και η εργασία να πληρώνεται. Αυτό θέλουμε κι εμείς », εκτίμησε ο Edouard Philippe.

Το μορατόριουμ των  6 μηνών αφορά όλα τα οικονομικά μέτρα που  όφειλαν να τεθούν σε ισχύ  από 1 Γενάρη 2019  αναφορικά με καύσιμα:  » την αύξηση του φόρου άνθρακα, τη σύγκλιση της φορολογίας του ντίζελ και την ευθυγράμμιση της φορολογίας του ντίζελ για τους επαγγελματίες « , σύμφωνα France Info.

Είναι προφανές θέλει να κερδίσει χρόνο ο Μακρόν γι΄ανασύνταξη. Απλά μεταθέτει δεν ακυρώνει τα μέτρα. Στην ουσία ζητάει ανακωχή για ανασύνταξη δυνάμεων…

dimpenews.com