Αναστολή όχι ακύρωση των μέτρων είναι η απάντηση των Μακρόν. ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ / Παραπαίει ζαλισμένη από το χτύπημα του λαού η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΚΡΟΝ. Μανούβρες και ημίμετρα για την νομιμοποίησή της : O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αναστολή 6 μηνών στην αύξηση φόρων καυσίμων.

O Πρωθυπουργός Edouard Philippe σε τηλεοπτικό του  διάγγελμα δήλωσε πως η κυβέρνηση “αναστέλλει για 6 μήνες ” την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα  και ότι οι τιμές του  αερίου και του ηλεκτρικού  “δεν θ’ αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα”.

“Κανένας φόρος δεν αξίζει να βάλουμε σε κίνδυνο την ενότητα του Έθνους “, προσθέτοντας πως “θα έπρεπε να είναι κουφός” για να μην  “ακούσει το θυμό ”  των Γάλλων.

“Οι Γάλλοι που έφεραν ένα gilet jaune αγαπούν τη χώρα τους. Θέλουν οι φόροι να χαμηλώσουν και η εργασία να πληρώνεται. Αυτό θέλουμε κι εμείς”, εκτίμησε ο Edouard Philippe.

Το μορατόριουμ των  6 μηνών αφορά όλα τα οικονομικά μέτρα που  όφειλαν να τεθούν σε ισχύ  από 1 Γενάρη 2019  αναφορικά με καύσιμα: ” την αύξηση του φόρου άνθρακα, τη σύγκλιση της φορολογίας του ντίζελ και την ευθυγράμμιση της φορολογίας του ντίζελ για τους επαγγελματίες “, σύμφωνα France Info.

Είναι προφανές θέλει να κερδίσει χρόνο ο Μακρόν γι΄ανασύνταξη. Απλά μεταθέτει δεν ακυρώνει τα μέτρα. Στην ουσία ζητάει ανακωχή για ανασύνταξη δυνάμεων…

dimpenews.com