Οι ΗΠΑ αποσύρουν το στρατό τους από Συρία γιατί οι Ρώσοι με τους S-300 που ανέπτυξαν κυρίως στη Deir Ezzor πριν μια βδομάδα έκλεισαν ουσιαστικά το συριακό εναέριο στη ΒΑ Συρία…..

Pourquoi les Etats-Unis éprouvent-ils soudain la nécessité de déguerpir de la Syrie ?

Σε ένα άρθρο του στις 21.12.18 το reseauinternational επιχειρεί να κάνει μια εκτίμηση γιατί ξαφνικά οι ΗΠΑ αποφάσισαν ν΄αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία. Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ότι εδώ και 1 εβδομάδα 2 συστοιχίες πυραυλικών συστημάτων S-300 αναπτύχθηκαν στην Deir Ezzor,στην Ανατολική Συρία. Άμεσα μετά από αυτό η ένταση των πτήσεων της συμμαχίας που διευθύνεται από τις ΗΠΑ περιορίστηκε κατά 80% στη ΒΑ Συρία. Μετά τις 18 Σεπτέμβρη η ισραηλινή αεροπορία δεν επιτέλεσε καμιά επιδρομή εντός του συριακού εναέριου.

Μι αντιπροσωπεία του ισραηλινού στρατού υπό τη διεύθυνση του στρατηγού  Aharon Haliva (επικεφαλή επιχειρήσεων), πήγε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον στρατηγό  Vasily Trushin (αναπληρωτή αρχηγό των επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού ). Οι σχέσεις των 2 στρατευμάτων επιδεινώθηκαν μετά την καταστροφή ενός ρωσικού αεροσκάφους IL-20 κατά μια επίθεση επί συριακών στόχων κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim από ισραηλινά F-16.

H ισραηλινή αντιπροσωπεία έφθασε στη Μόσχα γιατί αυτή δεν πέτυχε να βρει  ελαττώματα εντός της ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού, επιβαλλόμενης από τα νέα συστήματα συριακής αεράμυνας που παραδόθηκαν από τη Ρωσία. Οι Ισραηλινοί θεωρούσαν ότι μπορούσαν να  amadouer τους Ρώσους για ν΄αποκτήσουν τους κωδικούς ασφάλειας των συριακών πυραύλων. Η Ρωσία προφανέστατα αρνήθηκε να τους δώσει.

Ποιά είναι τα στοιχεία της αυτοματοποιημένης διαχείρισης του συριακού εναέριου που εμποδίζουν τους Ισραηλινούς κι Αμερικανούς να ενεργούν; H Συρία δέχθηκε 6 με 8 συστοιχίες S-300/PMU2, με μια ακτίνα δράσης 250 km. Οι πύραυλοι εγγυώνται την ασφάλεια αεροσκαφών και στρατιωτικών συριακών στόχων.Βέβαια αυτές οι συστοιχίες δεν είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Η διαχείριση διασφαλίστηκε από το σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης Polyana D4M1. Ο ρόλος του συστήματος αυτοματοποιημένης διαχείρισης είναι μια απαραίτητη διεπαφή στην ταυτόχρονη λειτουργία  των αεροπορικών μονάδων και της αντιαεροπορικής συριακής άμυνας.Το Polyana D4M1 δύναται να καλύψει μια ζώνη  800 × 800 km, να παρακολουθήσει 500 εναέριους στόχους και βαλλιστικούς πυραύλους  και να φιξάρει 250. Χάρη στο Polyana D4M1, τα κέντρα διοίκησης της πολεμικής συριακής αεροπορίας δέχονται ομοίως πληροφορίες εξωτερικές από ρωσικό αεροσκάφος  A-50U (AWACS) και ρώσικους δορυφόρους επιτήρησης….

Ποιά είναι η συνέπεια του γεγονότος ότι τέθηκε σε εφαρμογή από τη Ρωσία η αυτοματοποιημένη διαχείριση του συριακού εναέριου χώρου;

Oι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στη Συρία περιλαμβάνουν ουσιαστικά δυνάμεις επιδιδόμενες σε ειδικές επιχειρήσεις δηλ. ένα ελαφρύ πεζικό χωρίς κανένα θωρακισμένο ούτε καμιά υποστήριξη πυροβολικού. Οι αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις δεν θα μπορούσαν επομένως ν΄αντισταθούν σε καμιά επίγεια επίθεση  του συριακού στρατού υποστηριζόμενης από την αεροπορία. Συνειδητοποιώντας ότι ο αμερικάνικος στρατός δεν θα μπορεί να περάσει το συριακό αντιαεροπορικό φράγμα χωρίς μη αποδεκτές απώλειες , κάθε επέμβαση από μέρους του γίνεται ακατάλληλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ έρχονται ν΄ανακοινώσουν ότι αρχίζουν την απόσυρση των  2 000 στρατιωτών τους. Την ίδια στιγμή η Τουρκία υποστηριζόμενη από τη Ρωσία προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα επίθεση κατά των YPG στο βορρά της Συρίας..( σσ. σ΄ετοιμότητα είναι και ο συριακός στρατός). Οι YPG, εκπαιδευμένοι και υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ γρήγορα θα χάσουν όλα τα εδάφη που ανέκτησαν από ISIS στη Συρία.

dimpenews.com