Σύμφωνα με ειδήμονες με απόσυρση ΗΠΑ η Συρία θ΄ανακτήσει την Raqqa και τ΄Ανατολικά Ευφράτη με τα πετρέλαια…

Για ν΄αποφύγουν μια τουρκική επιχείρηση οι Κούρδοι θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν μια επιστροφή της συριακής διοίκησης στα εδάφη που κατέχουν εκτιμούν οι ειδικοί σύμφωνα με άρθρο του AFP με τίτλο ”ποια είναι τα πιθανά σενάρια στη Συρία μετά την αμερικανική απόσυρση;”

Αυτή η συριακή μειονότητα επωφελήθηκε από τη διαμάχη για να εγκαταστήσει μια de facto αυτονομία στις περιοχές του Β και ΒΑ. “Οι ευκαιρείς διατήρησης σ΄ένα σημαντικό βαθμό την αυτονομία υπολογίσιμα μειώθηκαν “, αναλύει το Κέντρο Στρατηγικής και Διεθνών Μελετών (CSIS). Η Δαμασκός και οι κύριοι σύμμαχοί της η Ρωσία και το Ιράν θα επωφεληθούν από ένα πιθανό κατακερματισμό των κούρδικων περιοχών.

“Θα υπάρξει μια μοιρασιά του εδάφους των FDS μεταξύ Τούρκων και συριακού στρατού”, προχωράει ακόμη πιο πολύ ο ειδήμονας Fabrice Balanche. Σύμφωνα με αυτόν η διοίκηση Assad θα μπορούσε ν΄ανακτήσει την πόλη της Raqa, αλλά επίσης ολόκληρη την επαρχία Deir Ezzor (Αν), ανακτώντας τα στρατηγικά πετρελαϊκά πεδία.

Η Μόσχα ευνοείται επίσης από την αμερικάνικη αποδέσμευση… Για τον Balanche,η Ρωσία θ΄άφηνε την Τουρκία να συντρίψει τους ” YPG κι ως αντάλλαγμα ο συριακός στρατός θα μπορούσε να προελάσει στο  Idleb”……..

dimpenews.com
%d bloggers like this: