ΕΚΤΑΚΤΟ : Αεροπορική επίθεση από το Ισραήλ δέχεται η Δαμασκός. Πολλές εκρήξεις..ΒΙΝΤΕΟ

H συριακή αεράμυνα εκτόξευσε πολλούς πυραύλους προς αταυτοποίητους στόχους πάνω από τη Δαμασκό. Ο ανταποκριτής του SHAM-FM αναφέρει ότι  »πολλές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πρωτεύουσα »….Σύμφωνα με άλλη πηγή μέσα στην πρωτεύουσα είναι οι εκρήξεις….SANA: η συριακή εναέρια άμυνα αντιμετωπίζει εχθρικούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Δυτικής επαρχίας της Δαμασκού και ρίχνει μια σειρά από αυτoύς..

Το ίδιο πρακτορείο πριν λίγο αναφέρει πως  συνεχίζεται η επίθεση από τον εναέριο του Λιβάνου και η συριακή αεράμυνα ανταπαντά.

ΦΩΤΟ/ Κοιλάδα Μπεκά Λιβάνου απομεινάρια ισραηλινών πυραύλων….

H Haaretz αναφέρει πως το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που προήλθε από Συρία ενώ υπάρχουν αναφορές για αεροπορικές επιδρομές κάποιες μέρες αφότου ο  Netanyahu είπε πως το Israel ίσως επεκτείνει τη στρατιωτική του δράση στη Συρία μετά την απόσυρση ΗΠΑ από αυτήν. Ο εκπρόσωπος των Israel Defense Forces είπε πως ένας αντιαεροπορικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Συρία αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα…..

Σύμφωνα με το alahednews τα ισραηλινά μαχητικά  παραβίασαν τον εναέριο του Λιβάνου και πέταξαν σε χαμηλό υψόμετρο στις περιοχές του νότου και έριξε πυραύλους σπάζοντας φράγμα ήχου. Το κανάλι 10 του Ισραήλ μίλησε για τον ήχο των εκρήξεων στον ουρανό πάνω από τη Hadera και Qisariya στη βόρεια Γαλιλαία….

Ενώ η εφημερίδα « Yedioth  »  ανέφερε πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση ισραηλινής αεράμυνας εναντίον ενός στόχου στον ουρανό του Γκολάν.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής στο « κανάλι 10″ ο Ισραηλινός  » Μπεν Ντέιβιντ χαρακτήρισε την επιθετικότητα ως » τη μεγαλύτερη επίθεση ισραηλινών » στη Συρία από την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους τον περασμένο Σεπτέμβριο.  »

Στρατιωτική πηγή: η επιθετικότητα περιορίστηκε σε μια αποθήκη πυρομαχικών και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

L’image contient peut-être : ciel, nuit et nuage

(AP) :Αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από το Λίβανο εκτόξευσαν πυραύλους προς περιοχές κοντά στη πρωτεύουσα της Δαμασκού στη Συρία αργά την Τρίτη και μερικοί από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από μονάδες της αεράμυνας, δήλωσε η συριακή κρατική τηλεόραση. Δεν έγινε άμεση αναφορά για  τις απώλειες.

Ενώ η συριακή τηλεόραση δεν ταυτοποίησε τα αεροπλάνα, το Εθνικό Γραφείο Τύπου του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινά αεροπλάνα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο σε τμήματα του νότιου Λιβάνου και  το φιλοαντιπολιτεύμενο Syrian Observatory for Human Right ανέφεραν πως στόχευσαν τρεις θέσεις νότια της Δαμασκού που είναι αποθήκες όπλων για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τις ιρανικές δυνάμεις ..

 

Τα ισραηλινά μέσα επικαλούμενα δυτικές μιντιακές πηγές αναφέρουν πως στις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά Δαμασκού τραυματίστηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της HEZBOLLAH. Θέσεις που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης είναι φιλο-ιρανικές θέσεις στα περίχωρα Δαμασκού, εγκαταστάσεις αεράμυνας και διοικητήρια της 68ης Ταξιαρχίας και της 137 του συριακού στρατού στην περιοχή Δαμασκού  ένα στρατιωτικό διοικητήριο της 4ης Μονάδας  του συριακού στρατού στην περιοχή Al-Muna στα περίχωρα Δαμασκού και η Μονάδα 10 του SAA στην Qatana.

Σύμφωνα με το Newsweek, υψηλόβαθμοι αρχηγοί της Hezbollah τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας με πρόσβαση σε κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους του Ισραήλ, που είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση, φέρεται να είπε στο Newsweek ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι στόχευσαν λεπτά μετά την επιβίβαση του γκρουπ σε αεροπλάνο που κατευθύνθηκε προς το Ιράν. Ντόπιοι ανέφεραν συντρίμμια και απεργίες πυραύλων κοντά σε Dimas, την Qatana, τη Saboura και κοντά στο Mazzah, όλα δυτικά της Δαμασκού. Ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν στοχευθεί και στο παρελθόν.jp

Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών  Amos Yadlin, αμφισβήτησε τη στόχευση των ηγετών της Χεζμπολά στη Συρία και είπε ότι είναι αδιανόητο ότι το Ισραήλ επιτέθηκε χθες το βράδυ σε ανώτερους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ και ότι η πιθανότητα αυτές οι αναφορές να είναι ακριβείς είναι « ελάχιστες »..

dimpenews.com