Διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη Δαμασκού και ΥPG με διαμεσολάβηση μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου για Manbij. Η συμφωνία προβλέπει no fly zone για τουρκικά μαχητικά.

Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σ΄εξέλιξη μεταξύ Δαμασκού και  YPG με τη διαμεσολάβηση των μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου. Η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει αεροπορικά χτυπήματα αλλά ο Συριακός Στρατός θα χρησιμοποιήσει χωρίς περιορισμούς τα αντιαεροπορικά μέσα του. Η συμφωνία δεν απαγορεύει στους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν την κάλυψή τους  radar για τον έλεγχο του συριακού DCA, κι αυτό σηματοδοτεί την απαγόρευση των τουρκικών πτήσεων και επομένως να μειώσει την επιθετική ισχύ της Τουρκίας. Τα τουρκικά μαχητικά απογειώνονται από το Diyarbakir και τα πυραυλικά συστήματα του συριακού στρατού τα Pantsir είναι στη βάση του  Kuweires. Η 1η μεραρχία μάχης του  SAA έλαβε θέση σήμερα στο δυτικό θύλακα του Manbj, κι αυτοί περιμένουν οι ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την πόλη για να εγκατασταθούν. Είχε ακουστεί πως σήμερα θα έβγαιναν οι Αμερικάνοι δεν έγινε μόνο ένα αμερικάνικο κονβόι με 12 έφυγε προς τα ανατολικά.
Ο συριακός στρατός δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σ΄εξέλιξη είναι ακόμη στη δεύτερη γραμμή και οι  SDF παραμένουν μέχρι τώρα μόνοι στις θέσεις μάχης στο μέτωπο.

Ωστόσο αιγυπτιακές πηγές βγάζουν σήμερα πως εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου θα επισκεφθούν τη Δαμασκό σύντομα για διαμεσολάβηση μεταξύ Συρίας και SDF για κουρδικές περιοχές εν όψει απειλών Άγκυρας. Πριν από 2 μέρες ο επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Συρίας επισκέφθηκε Κάιρο μετά από πρόσκληση ομολόγου του.. κινητικότητα και επαφές…

Σήμερα νέες επίλεκτες δυνάμεις του συριακού στρατού προωθήθηκαν προς Manbij όπως άνδρες της Δημοκρατικής Φρουράς, τανκ κ.α Επίσης η φιλοκυβερνητική  οργάνωση « Al Quds Al Arabi » και η 106 Ταξιαρχία πυροβολικού της Δημοκρατικής Φρουράς ενώ ήδη είναι εκεί η 1η Μονάδα του SAA και λοιπές δυνάμεις.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη Δαμασκού και ΥPG με διαμεσολάβηση μυστικών υπηρεσιών Αιγύπτου για Manbij. Η συμφωνία προβλέπει no fly zone για τουρκικά μαχητικά.

Les commentaires sont fermés.