Οι λόγοι της αυτο-στοχοποίησης της Εκκλησίας..Σαν βόμβα έσκασε στην επικαιρότητα η βόμβα που εξερράγη στον Αγ. Διονύση τον Αεροπαγίτη……

Σαν βόμβα έσκασε στην επικαιρότητα η βόμβα που εξερράγη στον Αγ. Διονύση τον Αεροπαγίτη στον εξωτερικό χώρο του Πολιούχου Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη …..Η εκκλησία αυτοστοχοποιείται δεν στοχοποιήθηκε γιατί μεθοδικά και συντονισμένα εξ ένδον απο-ιεροποιείται, αποπνευματικοποιείται αφού

 1. ταυτίστηκε με συγκεκριμένους κομματικούς χώρους και λειτουργεί ως προέκτασή τους θέτοντας εαυτόν στην κονίστρα της πολιτικής και της κρυφο-θεοκρατίας. Η ενορία μεταβλήθηκε σε κομματική γιάφκα ομοιδεατών και όχι πιστών όπου το κοινό τους είναι η όμοια ιδεολογία. Αντί το ευχαριστιακό κέντρο λατρείας ως Communion Θ. Ευχαριστία να ενώνει την Communauté Κοινότητα είναι η κοινή κομματική καταβολή και ιδεολογία που συσπειρώνει και παράλληλα αποκλείει.
 2. ταυτίστηκε με ιδεολογήματα ακραιφνούς εθνικισμού ως και ναζισμού γινόμενη ορμητήριο και οπισθοφυλακή τους.
 3. πατριδοκαπηλεία, πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης…..
 4. μεταβλήθηκε σε Πρεσβεία και φορέα διπλωματίας ως μηχανισμός υλοποίησης εξωτερικής πολιτικής μέσω ελληνόφωνων πατριαρχείων ασκώντας άτυπα εξωτερική πολιτική με τη συνέργεια κρατικών φορέων λειτουργώντας πρωτίστως και μονομερώς για εθνικά -κρατικά συμφέροντα ανταλάσσοντας με αυτά την μόνη αποστολή της ”Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα  έθνη.”
 5. εξέπεσε σε ΜΚΟ που διαχειρίζεται ευρωπαικά προγράμματα με τη σύσταση επιχορηγούμενων εταιρειών…..
 6. ακόμη και στο κοινωφελές έργο της προτάσσει τους ημέτερους τα ”δικά μας παιδιά” και λειτουργεί άτυπα ως μαφία ιδίων συμφερόντων εισβάρος των πραγματικών κοινωνικών αναγκών με κριτήρια κομματικά, προσωπικά κλπ.
 7. οι μπόντιγκαρντ, οι σωματοφύλακες τα φρούρια εκκλησίες με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης η αστυνόμευση του κοινού που πολλές φορές αναλαμβάνεται ως και από επιτρόπους νοθεύουν το χαρακτήρα της….
 8. τα κηρύγματα μίσους και εθνικού διχασμού και αλυτρωτισμού της δεν συμβάλουν στη κοινωνική συνοχή και αλλοιώνουν τον θεωρητικά αποστασιοποιημένο από τα εγκόσμια πνευματικό χαρακτήρα της και την θρησκευτική προσωπικότητα των πιστών που θα όφειλαν να βιώνουν την όλη διαδικασία ως ”ουρανοπολίτες” μέτοχοι στο ”πᾶσα ξένη πατρίς ἐστιν αυτῶν, καὶ πᾶσα πατρὶς ξένη”. . Αντί να προτάσει κατά την Άνω Ιερουσαλήμ την ”Άνω Κωνσταντινούπολη” αντί να συλλειτουργεί με την ”θριαμβεύουσα” εκκλησία της Μόνης Βασιλεύουσας του Βασιλέα των Βασιλευόντων ταυτίζεται με εγκόσμια αποστολή των αρχόντων του τόπου τούτου. Διεκδικεί οφίτσιο Κοσμοκράτειρας….
 9. η εκκοσμίκευση και η εμπορευματοποίηση του θείου
 10. η έκφανσή της ως κρατικού θεσμού υπερίσχυσε του θεο-ίδρυτου οργανισμού .Από σύναξη πιστών έγινε λαοσύναξη οπαδών, προεκλογική πλατεία, με πελατειακά κριτήρια…..
 11. όταν ο εθνικός ύμνος κάνει remix στα τροπάρια και στο βυζαντινό μέλος πέραν του κιτς η εκκλησία μετατρέπεται σε συγκεκριμένο στρατόπεδο που παραχαράσσει τον οικουμενικό και  καθολικό ρόλο της
 12. τελευταία και με βάση το ουκρανικό το ελληνικών συμφερόντων κατά τ΄άλλα Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδείχθηκε ο δούρειος ίππος γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής  ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στην ευαίσθητη περιοχή της Ουκρανίας και των Βαλκανίων….Η εργαλειοποίηση της Ορθοδοξίας για ιμπερεαλιστικούς σκοπούς είναι γεγονός…..
 13.  αποθωρακίστηκε πνευματικά αφού βρίσκεται εντός σχίσματος μετά την εξέλιξη με το Πατριαρχείο Μόσχας και αφού επέλεξε να κάνει πολιτική και όχι ποιμαντική. Το Φανάρι διάλεξε τον καισαροπαπισμό τη διπλή εξουσία κοσμική και πνευματική του Βατικανού….
 14. ο κατηχητικός παρωχημένος λόγος, η ξύλινη γλώσσα της
 15. η Εκκλησία είναι απομονωμένη αντί να είναι ακόμη και σήμερα το κέντρο του κοινωνικού γίγνεσθαι αφού όπως λέει κάποιος το σούπερμαρκετ δεν μπορεί ν΄αντικαταστήσει την Εκκλησία….
 16. δεν έδωσε απαντήσεις στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους ενώ διαθέτει όλο το πνευματικό οπλοστάσιο κι αποθεματικό για κάτι τέτοιο.Π.χ στα ναρκωτικά η αναζήτηση της ψυχικής ευφορίας είναι το ζητούμενο. Φαίνεται ότι η εκκλησία απέτυχε ή δεν προσπάθησε καθόλου να μεταγγίσει στο νέο άνθρωπο τα πνευματικά βιώματα της άσκησης την χαρμολύπη, την κατάνυξη, την μέθεξη, την νηφάλιο μέθη, τη νήψη, την αρπαγή του νοός, την ησυχία που κάνουν τις όποιες ”ουσίες” να φαντάζουν καρικατούρες στην παρεχόμενη ευδαιμονία.
 17. οι νυν εκφραστές της δεν απορρίπτουν ολοκληρωτικά απ΄ότι φαίνεται τη βία αλλά επιλεκτικά την προτάσσουν κυρίως για να συντρίψουν τους εχθρούς το ”αγαπάτε τους εχθρούς ημών”…..τα λόγια ”ειρήνη υμίν”, και ”επι γης ειρήνη”, ”μακάριοι οι ειρηνοποιοί” παραμένουν νεκρό εκκλησιαστικό γράμμα.
 18. Το θείο είναι υπέρλογο και υπερβατικό ο Χριστός είναι υπερκομματικός,υπερ-ιδεολογικός,υπερ-πολιτικός, υπερ-εθνικός ”οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην,…πάντες γάρ υμείς είς έστε έν Χριστώ Ιησού”.” Και είναι υπερ-ιδεολογικός γιατί ο Χριστός είναι ”η Ζωή” και όχι ιδέα… Άνω σχώμεν τας καρδίας” .. και όχι άνω κάτω τας καρδίας……
 19. το ιερό της αντί να είναι στραμμένο στην Ανατολή Ανατολών είναι στραμμένο προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στα σύνορα λες και είναι το Πεντάγωνο.

Απ΄όλα αυτά και προφανώς αρκετά ακόμη προκύπτει ότι η Εκκλησία στοχοποίησε εαυτόν. Αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι η σημερινή ενέργεια δεν παύει να είναι  τρομοκρατική καταδικαστέα όσο και επικίνδυνη αφού βαθαίνει το χάσμα του ήδη διηρημένου κοινωνικού σώματος .Εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι το επιδιώκουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο..Τα 2 αθώα θύματα της σημερινής τυφλής τρομοκρατικής ενέργειας είναι τα κλασικά θύματα ανάλογων ενεργειών αμέτοχα στο δράμα και την τραγικότητα της εποχής που πρόδωσε το πνευματικό. Ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση στα 2 αθώα θύματα της σκοτεινής αυτής τρομοκρατικής ενέργειας….

dimpenews.com