ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ : O νυν Έξαρχος του Φαναρίου στην Ουκρανία δώρισε στον τ. αρχηγό του ναζιστικού Δεξιού Τομέα βιβλία Ουκρανού ναζιστή συγγραφέα και το “Mein Kampf”/”ο Αγών μου” του Χίτλερ στην ουκρανική.

O νεοδιορισθείς από το Φανάρι Έξαρχος του Πατριαρχείου Κων/πολης στην Ουκρανία ο επίσκοπος Παμφυλίας Daniel ( Zelensky ) έδωσε ένα ιδιαίτερο δώρο στον πρώην αρχηγό του  “Right Sector” – Δεξιού Τομέα ( neo-Nazi οργάνωση) με αιμοσταγή δράση στον εμφύλιο. Του δώρισε αρκετά σπάνια βιβλία των αρχών του 20ου αι. του Ουκρανού ναζιστή Dimitri Dontsov , που συμπεριλαμβάνουν σε μετάφραση στα ουκρανικά το αυτοβιογραφικό έργο του  Adolf Hilter “Mein Kampf” ”ο Αγών μου”.

Ο δήμαρχος του Dnepr (παλιό Dnepropetrovsk) ο  Boris Filatov διηγήθηκε στο Facebook του το ακριβό δώρο που αποδόθηκε στον Yarosh από το νυν Έξαρχο της Κων/πολης στην Ουκρανία.Τέλος Απριλίου ο Filatov ήταν στις ΗΠΑ για επίσκεψη μακράς διαρκείας. Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με πλούσιους εκπροσώπους της ουκρανικής διασποράς στις ΗΠΑ ο  Filatov πήγε στην πόλη  Bound Brook, στο New Jersey. Εκεί είναι η έδρα του Daniil (Zelinsky) του νυν Έξαρχου του Κων/πολης στην Ουκρανία. Ο τελευταίος έδειξε την πλούσια βιβλιοθήκη στον  Filatov. «Αγαπώ τα βιβλία. Συγκεντρώσαμε εδώ στο Νότιο Bound Brook, δεκάδες χιλιάδες. Πάρτε λέει ο Daniel. Και θυμήθηκε πως ο  Filatov ήταν γοητευμένος από Dontsov. «Να όλες οι εκδόσεις του εδώ.Δώσε στο Yarosh 2 βιβλία από εμένα.

Filatov και Yarosh είναι φίλοι εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος του  Dnipro βοήθησε τις μονάδες του Δεξιού Τομέα που ήταν στο Dnipropetrovsk. Η αποχώρηση του Yarosh από τη διεύθυνση του Δεξιού Τομέα  είναι συνυφασμένη με την μετάβαση του Yarosh στο κόμμα UKROP, όπου ο  Boris Filatov είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου. Ο Boris Filatov εντυπωσιάστηκε από τα βιβλία του Ουκρανού ναζί που χαρίστηκαν στον φίλο του Yarosh από το νυν Έξαρχο του Κων/πολης στην Ουκρανία.

Ο Daniel (Zelinsky) νυν Έξαρχος εκπροσωπεί την αυτοαποκαλούμενη  «Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία ΗΠΑ» (UOCA). Η UOCA ιδρύθηκε το 1919 από τους Ουκρανούς εθνικιστές μετανάστες. Ο αριθμός των ενοριτών της αυξήθηκε υπολογίσιμα μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι εθνικιστές Ουκρανοί αντι-Σοβιετικοί και ρωσοφοβικοί  άρχισαν να μεταναστεύουν μαζικά στις ΗΠΑ ….

dimpenews.com