Συμπλοκή Αμερικανών και Σύριων όταν οι πρώτοι τους ζήτησαν να υποστείλουν τη συριακή σημαία από τα περίχωρα του Manbij κι αυτοί αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με πηγή του SAA μια περιπολία Αμερικανών πήγε στις θέσεις του συριακού στρατού της 1ης Μονάδας στα περίχωρα του Manbij και τους ζήτησαν να υποστείλουν τη συριακή σημαία. Ο αξιωματικός ο επιφορτισμένος με τη θέση αρνήθηκε και η ένταση εξελίχθηκε σχεδόν σ΄ένοπλη σύρραξη.

Ο διοικητής που αρνήθηκε να υποστείλει τη συριακή σημαία είναι ο Μohammed Salloum και χάρη στην επιμονή του οι Αμερικάνοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν…..O Σύριος διοικητής Mohammed Salloum αρνήθηκε να κατεβάσει τη συριακή σημαία από σημείο του Manbij όταν του το απαίτησε περίπολο της αμερικάνικης δύναμης και μάλιστα δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν ούτε στο κτίριο. Όταν οι Αμερικάνοι κατάλαβαν ότι ούτε με αιματοχυσία δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν το σκοπό τους αποχώρησαν….

Ένας Αμερικανός αξιωματικός προσεγγίζει έναν Σύριο διοικητή στην περιοχή του Μanbij και του λέει…
Αμερικανός αξιωματικός: κατέβασε τη συριακή σημαία
Σύριος αξιωματικός: Δεν θα την κατεβάσω και δεν θα μου δώσεις εσύ ο Αμερικανός εντολές στο έδαφός μου Αμερικανός: Γιατί μιλάς αυτόν τον τόνο;
Σύριος: Επειδή είσαι κατακτητής…
Αμερικανός: Γιατί δεν μου επιτρέπετε να μπω;;

Σύριος: γιατί ήρθες εδώ ακάλεστος αν με είχες ρωτήσει θα σου επέτρεπα.
Aμερικανός: ελπίζω ότι έχεις ένα δώρο.
Συρία: μια φωτογραφία του προέδρου  Bashar al-Assad
Η Συριακή σημαία παρέμεινε αναρτημένη είναι ο Σύριος Mohammed Salloum διοικητής του 1ου Τάγματος Τεθωρακισμένων…

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο press tv κατά το επεισόδιο ένας Σύριος στρατιώτης αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των Αμερικανών για υποστολή σημαίας και στη συνέχεια ξέσπασε μια σύντομη σύγκρουση έξω από το Manbij μεταξύ των Σύριων στρατιωτών και των αμερικανικών δυνάμεων….dimpenews.com