ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: απήγγειλε ποίημα στη Σμύρνη που λέει ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη Θάλασσα μετά τον Α΄Παγκόσμιο και θα το ξανακάνουν….

Στην Τούρκικη δυτική επαρχία της Σμύρνης δίπλα στην  Ελλάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ερντογάν κατά την παρουσίαση συνδυασμού κόμματός του για Δημοτικές εκλογές απαγγέλλει ένα ποίημα που λέει ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στην θάλασσα κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και ορκίζεται να πράξει το ίδιο και σήμερα για εκείνους που θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην ανεξαρτησία της Τουρκίας. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές οι ισορροπίες στη Μ Ανατολή αλλάζουν οι συμμαχίες είναι εύθραστες υπάρχουν χώρες που κινούνται ως διπλοί ”πράκτορες” όπως η Τουρκία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά κυρίως για Κύπρο και δευτερευόντως για νησιά Αιγαίου και Γκρίζες ζώνες καθώς η επιθετικότητα της Τουρκίας αυτή την περίοδο είναι σ΄έξαρση με βάση και το συριακό και οι συμμαχίες αποδεικνύονται κάτι παρά πάνω από εύθραστες π.χ Κούρδοι -ΗΠΑ. Και όλα αυτά ενδυναμώνονται στο πλαίσιο γεωπολιτικών ανακατατάξεων στο μαλακό υπογάστριο της Α Μεσογείου και την ανάδειξη οικονομικών ενεργειακών συμφερόντων στην προνομιακή κατά τ΄άλλα  λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Ερντογάν σήμερα φωτογράφισε ως στόχο ελληνικά παράλια, επομένως νησί άρα νο 1 στόχος Κύπρος. Και θα είναι η Κύπρος γιατί αυτή θα είναι η απάντηση των ΗΠΑ στις ρώσικες βάσεις σε Ταρτούς και Λατάκεια . Θα έχουν τον υπ. αρ 1 σύμμαχο τους απέναντι από αυτές .

Στην ίδια ομιλία του ο Ερντογάν υποστήριξε πως τα σύνορα τους εκτείνονται από τη Βιέννη και την Αδριατική θάλασσα σε όλη τη διαδρομή ως το Ανατολική Τουρκεστάν…

dimpenews.com

One thought on “ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: απήγγειλε ποίημα στη Σμύρνη που λέει ότι οι Τούρκοι έριξαν τους Έλληνες στη Θάλασσα μετά τον Α΄Παγκόσμιο και θα το ξανακάνουν….

Comments are closed.