Ο Aρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος διαψεύδει τον Ουκρανό Πρέσβη και δηλώνει: «Δεν είναι ακόμη πρωταρχικής σημασίας να χορηγήσουμε Αυτοκεφαλία, είναι σημαντικό να μην υπάρξει διάσπαση της Ορθοδοξίας».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι του πρότειναν να πάει ο Επιφάνειος στην Κύπρος κι αυτός απέρριψε την πρόταση και είπε ακόμη ότι δεν τον μνημονεύει δηλ. δεν τον αναγνωρίζει.

Ο Aρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος διαψεύδει τον Ουκρανό Πρέσβη στη μεγαλόνησο και δήλωσε ότι η ενημέρωση των Ουκρανών διπλωματών για την υποστήριξή του προς την νέα Ουκρανική Εκκλησία δεν ήταν αλήθεια.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Κύπρου για δεύτερη φορά αρνήθηκε τις δηλώσεις του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία Boris Gumeniuk, αποκαλώντας αυτές ψευδείς..

Οι πληροφορίες για τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου Πρέσβη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2019 ανέφεραν ότι ο πρώτος υποστήριξε την παροχή του Tόμου για την Αυτοκεφαλία της νεοσύστατης σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και δημοσιεύθηκαν από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

« Ο επικεφαλής της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας επιβεβαίωσε τη θέση του για το δικαίωμα της Ουκρανίας να έχει τη δική της ανεξάρτητη αυτοκέφαλη Εκκλησία, εύχεται στον ουκρανικό λαό ειρήνη και καλό », ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποκάλεσε ψευδείς τις δηλώσεις για την « πρόσφατη » υποστήριξή του στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία. Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα στην Αυτοκεφαλία και εξαρτάται από τον ουκρανικό λαό». « Αλλά αυτή τη στιγμή, βλέπω ότι ο ουκρανικός λαός δεν έχει εγείρει τέτοιες αξιώσεις », είπε.

Ο Μακαριώτατος Χρυσόστομος Β ‘σημείωσε: «Δεν είναι ακόμη πρωταρχικής σημασίας να χορηγήσουμε Αυτοκεφαλία, είναι σημαντικό να μην υπάρξει διάσπαση της Ορθοδοξίας». Eπίσης ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε πως του προτάθηκε να δεχθεί στην Κύπρο τον επικεφαλή της νεοσύστατης από το Φανάρι Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνειο αλλά αυτός είπε αρνήθηκε υπογραμμίζοντας ότι δεν τον μνημόνευσε κατά τη θεία λειτουργία και δεν θα το κάνει. Οπότε δεν τον αναγνωρίζει.

Η εκδοχή της ουκρανικής πρεσβείας που υποστήριξε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας διέφερε από ό,τι αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας.

dimpenews.com