Συρία / ”Kάτω από το τραπέζι” επιχειρείται ανακήρυξη ανεξαρτησίας Ιντλίμπ από Τουρκμένους…..

Αναλυτές αναφέρουν πως ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τζιχαντιστές του Ιντλίμπ ακυρώνει de facto τη συμφωνία του Sotchi μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας. Μια επίθεση του συριακού στρατού είναι εκ νέου επίκαιρη. Οι τρομοκράτες της Άγκυρας του (FNL) υπέγραψαν συμφωνία με την οργάνωση Hayat Tahrir al-Cham την τ. Αλ Νούσρα της al-Qaïda με βάση την οποία της παραδίδουν όλη την επαρχία του Idleb.

Επίσης ακούγεται πως κάτω από το τραπέζι υπάρχει αναζήτηση για να μην πω διαπραγμάτευση για ανεξαρτητοποίηση του Ιντλίμπ από Τουρκμένους που αποτελούν εκεί πλειοψηφία.

Το Ιντλίμπ είναι μια βάση τρομοκρατίας εκεί συγκεντρώθηκαν όλοι οι εναπομείναντες τρομοκράτες από Συρία. Τα συρο-τουρκικά σύνορα ποτέ δεν σφραγίστηκαν που σημαίνει ότι η Τουρκία συνεχώς προβαίνει σε περαιτέρω δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και με εποίκους όσο και ετοιμοπόλεμο προσωπικό. Η περιοχή αυτή θα αποτελεί μόνιμο μοχλό πίεσης προς Χαλέπι, Χάμα αν διαιωνιστεί το σημερινό καθεστώς ή αν κλειδώσει υπέρ τουρκικών συμφερόντων…..

Ως προς τα επίσημα ο Τσαβούσογλου είπε πως η χώρα του θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια από κοινού επιχείρηση με Ρωσία κατά της al Nusra στο Idlib…..Ενώ το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως ”το Ιντλίμπ έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές βάσεις στη Συρία. Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά αυτής της απειλής που έχει γίνει απειλή για τη ρωσική παρουσία. ”

dimpenews.com