ΥΠΕΞ Γαλλίας: θ΄αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από τη Συρία όταν θα υπάρξει πολιτική λύση…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για soldats français en syrie

Αυτή την Πέμπτη ο ΥΠΕΞ Γαλλίας στην εκπομπή La Matinale  στο κανάλι Cnews όρισε την προϋπόθεση απόσυρσης δυνάμεων χώρας του από Συρία. «Είμαστε παρόντες στο Ιράκ, είμαστε πολύ μέτρια παρόντες στη Συρία συνοδεία των Αμερικανών.Προφανώς όταν θα υπάρξει μια πολιτική λύση θ΄αποσυρθούμε», ανέφερε ο Jean-Yves Le Drian.

«H Daech δεν νικήθηκε οριστικά. Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη ως το τέλος κι αυτός είναι ο κύριος préoccupation της Γαλλίας.Αν η Γαλλία είναι εκεί  εντός της συμμαχίας, είναι γιατί αυτή μάχεται  c’την τρομοκρατία της Daech που άγγιξε τη χώρα μας κατά τα τελευταία χρόνια», συνέχισε.

Χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την απόφαση του Donald Trump για απόσυρση από τη Συρία ο Le Drian ανέφερε πως «οι Κούρδοι της Συρίας ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοι της Γαλλίας » στο πεδίο και πρόσθεσε ότι η αμερικανική αναχώρηση τους θέτει σε δυσκολίες. «Πρέπει οι Κούρδοι της Συρίας να είναι σεβαστοί »,και κάλεσε να προωθηθεί το πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ο Τσαβούσογλου δηλώνει πως η χώρα του θα επιτεθεί στη Β Συρία να καθυστερήσει η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων ενώ σήμερα το aa αναφέρει πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης πως η συνάντηση  Erdogan-Poutine και η νέα τριμερής συνάντηση στα Astana σχεδιάστηκαν.

dimpenews.com