Πούτιν: η δημιουργία της Νέας Εκκλησίας στην Ουκρανία είναι ένα πολιτικό σχέδιο διαίρεσης των λαών.Είναι παραβίαση των κανόνων της Ορθοδοξίας. Aιχμές για ΗΠΑ…

Ο Πούτιν κάλεσε τη νέα εκκλησιαστική δομή της Ουκρανίας ένα πολιτικό σχέδιο διαίρεσης των λαών.Η νέα εκκλησιαστική δομή της Ουκρανίας είναι ένα πολιτικό σχέδιο, κύριος στόχος του οποίου είναι να διαιρέσει τους λαούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, είναι μια ανεύθυνη πολιτική, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σημείωσε ότι η υπογραφή του Τόμου είναι μια απόπειρα νομιμοποίησης του χωρισμού των κοινοτήτων στην Ουκρανία, η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, και αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ορθοδόξων κανόνων.
« Ωστόσο, αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την ηγεσία της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η νέα εκκλησιαστική δομή είναι ένα αποκλειστικά πολιτικό, κοσμικό έργο. Ο κύριος στόχος της είναι να διαιρέσει τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να σπείρει όχι μόνο εθνικές αλλά θρησκευτικές συγκρούσεις και επιχειρεί την « τελική ανεξαρτησία από τη Μόσχα », δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη του στα σερβικά φύλλα  «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» και «Βραδινά νέα» την παραμονή της επίσκεψής του στο Βελιγράδι.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δήλωσε ότι η μεγαλύτερη κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, η οποία δεν έκανε έκκληση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για Αυτοκεφαλία, ήταν απόλυτα ανεξάρτητη στις ενέργειές της και διατηρεί αποκλειστικά κανονικούς δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σύμφωνα με τον Πούτιν, « ακόμη και αυτό προκαλεί ακανόνιστο ερεθισμό στο σημερινό καθεστώς του Κιέβου ».
Ο Πούτιν αποκάλεσε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία παραβίαση των κανόνων της Ορθοδοξίας.
« Για αυτό, οι ιερείς και οι λαοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διώκονται, γίνεται υπεξαίρεση ναών και μονών και επιχειρείται να στερήσουν ακόμη κι από την ίδια την Εκκλησία το νόμιμο όνομά της, πράγμα που αυξάνει τις εντάσεις και οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη διχογνωμία στην ουκρανική κοινωνία ».ria
dimpenews.com