Με διακήρυξή τους οι Συριακές Φυλές δηλώνουν έτοιμες να πολεμήσουν την τουρκική κι αμερικάνικη κατοχή στη Β Συρία…

Tελική Δήλωση της Συνόδου των Συριακών Φυλών στην πόλη Athria στο Χαλέπι: Ο συριακός λαός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη γη του και την κυριαρχία του με κάθε τρόπο ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής και τουρκικής κατοχής των συριακών εδαφών. Η Συρία είναι μια πατρίδα ανεξάρτητη και οι κάτοικοι της Deir Ezzor είναι αφοσιωμένοι στην πατρίδα, το κράτος, το στρατό και την ηγεσία.

Η σημαία της πατρίδας είναι η σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η οποία συμβολίζει την εθνική κυριαρχία της και απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία μιας λεγόμενης safe zone στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μόνο οι Σύριοι μέσω του διαλόγου είναι εκείνοι που αποφασίζουν τις εθνικές, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές τους επιλογές χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση. Δίνουμε έμφαση στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και στην απόρριψη οποιουδήποτε σχεδίου ή διασπαστικού σχεδίου υπό οποιοδήποτε όνομα.sana 25/1/19

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν δηλώνει πως η Τουρκία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγκαταστήσει safe zone (Reuters) και ότι αναμένει η ασφαλής ζώνη στο Βορρά να εγκαθιδρυθεί σε λίγους μήνες.

dimpenews.com