Από τ΄’Αστανα στ΄Άδανα.”Η συμφωνία των Αδάνων ανοίγει την πόρτα στην Τουρκία να μπει σε συριακό έδαφος σε μια κρίσιμη κατάσταση” είπε ο Ερντογάν.

Από τ΄’Αστανα στ΄Άδανα.”Η συμφωνία των Αδάνων ανοίγει την πόρτα στην Τουρκία να μπει σε συριακό έδαφος σε μια κρίσιμη κατάσταση” είπε ο Ερντογάν. Είπε ότι η Συνθήκη των Adana, που υπέγραψε η Τουρκία το 1998 με τη Συρία εξουσιοδοτούσε την Τουρκία να μπει στο συριακό έδαφος σε περίπτωση εξαιρετικών γεγονότων.

“Αυτή η υπογραφή δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να μπει σε αυτό το έδαφος με την παραμικρή αρνητική εξέλιξη “, επέμεινε πριν να επιβεβαιώσει πως η χώρα του  νομιμοποιείται περισσότερο να παρέμβει στη Συρία παρά δυνάμεις ερχόμενες από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά..H συμφωνία γνωστή ως Πρωτόκολλο των Αδάνων που υπογράφτηκε το 1998 με τη Συρία δεσμεύει την τελευταία να εμποδίσει το PKK να επιχειρεί στο βορρά.

dimpenews.com

One thought on “Από τ΄’Αστανα στ΄Άδανα.”Η συμφωνία των Αδάνων ανοίγει την πόρτα στην Τουρκία να μπει σε συριακό έδαφος σε μια κρίσιμη κατάσταση” είπε ο Ερντογάν.

Comments are closed.