ΑΥΤΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / Οικουμενιστική συμπροσευχή του πρωτοκλασάτου του Φαναρίου Εμμανουήλ Γαλλίας που πρωτοστάτησε στην Αυτοκεφαλία Ουκρανίας. Συμπροσευχή με Προτεστάντες Ευαγγελικούς, Καθολικούς, Αγγλικανούς στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Αγ Στεφάνου στο Παρίσι. ΦΩΤΟ

Célébration œcuménique : « Justice et paix s’embrassent : chemin d’unité » – 23 janvier 2019

Στο πλαίσιο της εβδομάδας προσευχής για την ενότητα των χριστιανών μια τοπική οικουμενική συμπροσευχή έγινε την Τετάρτη 23 Γενάρη στον ορθόδοξο Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου στο Παρίσι. Συμμετείχαν ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας που πρωτοστάτησε στη χορήγηση Αυτοκεφαλίας σε εκκλησία σχιμστικών στην Ουκρανία  ο Michel Aupetit αρχιεπίσκοπος Παρισιού,ο  Bertrand de Casanova, Πρόεδρος  EPUdF της περιοχής Île-de-France, ο εκκλησιαστικός επιθεωρητής  Jean Frédéric Partzynsky, EPUdF,Λουθηριανής Επιθεώρησης, ο Vahan Hovhannessian, Αποστολικής Αρμενικής Εκκλησίας, ο π. Yacup Aydin, της Συρο-Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο επίσκοπος Pierre Whalon, Convocation des ÉgliseS épiscopaliennes en Europe,ο επίσκοπος ANBA Marc, της Ορθόδοξης Κοπτικής Εκκλησίας, ο R.P. Jonathan Clark, Αγλικανικής Εκκλησίας του Saint-Michael του Παρισιού και ο Augustin Nkundashaka, Εκκλησία Ευαγγελική Βαπτιστών.

Ο συνεορτασμός συνοδεύθηκε από τη χορωδία του ελληνικού καθεδρικού , την αγγλικανική χορωδία της ενορίας Saint-Georges…

Ο Εμμανουήλ Γαλλίας προΐστατο της διαδικασίας για τη χορήγηση του Τόμου της αυτοκεφαλίας της σχισματικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτοί διέλυσαν και κατέλυσαν την Ορθοδοξία ….άλλα τα κίνητρά τους ..

dimpenews.com