Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk: επιταχύνεται η ενσωμάτωση της Δημοκρατίας του Donetsk στη Ρωσία.

Στις 28 Γενάρη 2019, ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (RPD), ο νεοεκλεγείς Denis Pouchiline, ανακοίνωσε πως η διαδικασία ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας του στην Ομοσπονδία της Ρωσίας μπήκε σε μια φάση εντατική, δρομολογήθηκε.

«Η ενσωμάτωση του Donbass στη Ρωσία μπήκε σε μια φάση εντατική.Αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί αύριο » δήλωσε ο Denis Pouchiline στους δημοσιογράφους.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης αντανακλάται στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας διακοινοβουλευτικής μεταξύ της Δημοκρατίας της Κριμαίας και των Λαϊκών Δημοκρατιών Donetsk και Lougansk (RPD και RPL), νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αν η υπογραφή συμφωνιών φιλίας και συνεργασίας με την Οσετία του Νότου μπορούσαν να θεωρηθούν για μια έμμεση σύνδεση με τη γειτονική χώρα αυτή τη φορά είναι ένα από τα τμήματα της Ρωσίας που υπέγραψαν μια συμφωνία με τις 2 νέες Δημοκρατίες.

Αν σε αυτό προστεθεί ότι η Ρωσία είναι σε φάση ν΄απλοποιήσει χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας για τα άτομα του Donbass και όσων έφυγαν από την Ουκρανία και ότι το internet σε RDP και RPL περνάει έκτοτε από τη Ρωσία και όχι από την Ουκρανία καταλαβαίνει κανείς καλά που κατευθύνεται το Donbass : στην οριστική απόσχιση από το Κιέβο και την ενσωμάτωση στη Ρωσία.

Ο Denis Pouchiline επίσης υπογράμμισε πως οι εταιρείες της RPD θα συμμετέχουν στα γεγονότα και εκθέσεις στη Ρωσία και ότι αυτή η εντατική επιτάχυνση της διαδικασίας ενσωμάτωσης συνδέθηκε με την επιθετική ρητορική του Κιέβου.

« Κρίνοντας από την επιθετική κι αρνητική ρητορική του Κιέβου το Donbass θ΄απομακρυνθεί από αυτό και προσεγγίζει προς αυτό που κατευθύνεται (στην ενσωμάτωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία) », πρόσθεσε.

dimpenews.com