ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 4 ΜΟΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΝΟΥΦΡΙΟ: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

Το Άγιον Όρος ”άδειασε” τον Βαρθολομαίο. Αρνήθηκε να στείλει αντιπροσωπεία στην ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου. Σχίσμα στο Άγιον Όρος. Στάση Ομολογητών από τις Μονές Φιλοθέου, Καρακάλου, Ζωγράφου και Χιλανδαρίου που διαμήνυσαν ότι θα κλείσουν τις πόρτες τους στον εγκάθετο σχισματικό του Φαναρίου Επιφάνιο και ότι αναγνωρίζουν μόνο τον Ονούφριο ως Ουκρανίας….

Σχίσμα στο Άγιον Όρος. Γενναία και Ορθόδοξη στάση, θέση Ομολογητών από τις ιερές μονές Φιλοθέου, Καρακάλου που δήλωσαν πως θα κλείσουν τις πόρτες τους στον επικεφαλή της Ψευδεπίγραφης νεοσύστατης ”Ενωμένης εκκλησίας”  PCU, στον Επιφάνιο  Dumenko, αν αυτός πάει στο Όρος δήλωσε ο Sergei Shumilo, Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Άθως στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτόν ελληνικά μοναστήρια και σλάβικα μοναστήρια του Αγίου όρους οι ελληνικές μονές Φιλοθέου και Καρακάλου η Βουλγάρικη ιερά μονή Ζωγράφου και η σέρβικη του Χιλανδαρίου σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας δήλωσαν πως αναγνωρίζουν ως μόνον κανονικό επικεφαλή της UOC Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας δικαιοδοσίας Μόσχας τον μητροπολίτη Ονούφριο.

Σύμφωνα με τον Sergei Shumilo, “αυτοί που υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες του πατριάρχη Κων/πολης εξηγούν τη θέση τους λέγοντας πως ο Tomos Αυτοκεφαλίας δεν δόθηκε στην Εκκλησία Ουκρανίας εξ ολοκλήρου αλλά μόνο σε ένα πολύ μικρό τμήμα καθώς η πλειοψηφία δεν συμμετέχει”.

Οι συμμετέχοντες στην συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Όρους πρότειναν να παραπεμφθεί το θέμα σε συζήτηση κατ΄αποκλειστικότητα ορθόδοξη μεταξύ των επικεφαλείς των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο Sergei Shumilo δήλωσε πως μόνο οι εκπρόσωποι των 5 από τις  20 μονές του Άθως υποστηρίζουν την πρωτοβουλία Βαρθολομαίου για αποστολή μια αντιπροσωπείας παρατηρητών κατά την ενθρόνιση του Dumenko. “Κατά συνέπεια η Ιερά Κοινότητα αποφάσισε στις 28  Γενάρη να μην στείλει αντιπροσωπεία στο Κίεβο….” Ο ίδιος διαψεύδει πως μειοψήφισαν 7 μονές αλλά ότι αυτές ήταν μόλις 5.

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι κελλίτες είναι διχασμένοι άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά Βαρθολομαίου….

Η μονή Φιλοθέου το ορμητήριο του Πατρο-Κοσμά και η μονή Ζωγράφου που αντιστάθηκε με το μαρτύριο των μοναχών της στην απόπειρα ένωσης εκκλησιών επί λατινόφρονος Πατριάρχου Ιωάννου Βέκκου συγκαταλέγονται στις μονές που αρνούνται να υποταχθούν στα κελεύσματα της διεφθαρμένης εξουσίας του Κων/πόλεως….

dimpenews.com