Ο Mélenchon στον Υπ. Εσωτερικών Castaner:ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.. δεν ε΄χει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ και 60 χρόνια.. ο απολογισμός απωλειών τραυματιών ξεπερνά κι αυτόν τον Μάη του 68. 3.000 τραυματίες,11 νεκροί….η Γαλλία βιώνει ιστορικές στιγμές….

Στις 29 Γενάρη ο επικεφαλής της γαλλικής αριστεράς ο Jean-Luc Mélenchon στη γαλλική βουλή ανέφερε τον αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων /Gilets jaunes από την αρχήν της κινητοποίησης ως τώρα περίπου σε διάστημα 3 μηνών.

”Ακόμη και το 1968 δεν είδαμε κάτι παρόμοιο ! 1000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την παράλογη χρήση  των δυνάμεων της τάξης, 1800 τραυματίες. 11 νεκροί. 160 τραυματίες στο κεφάλι,18 έχασαν τα μάτια τους, 4 χέρια ακρωτηριασμένα.”

Βέβαια ο Mélenchon διευκρίνισε ότι γι αυτόν οι αστυνομικοί δεν ευθύνονται γι αυτήν την κατάσταση και ότι  «είναι η πολιτική να το χρεωθεί».

«Εσείς είστε υπεύθυνος κ. Υπουργέ, εσείς προσωπικά γιατί αυτή είναι η Πολιτεία που το θέλει αυτό. Η ευθύνη σας είναι πολιτική, είστε εσείς που οφείλετε ν΄αναλάβετε αυτή την κατάσταση», είπε ο Mélenchon απευθυνόμενος στον Υπ. Εσωτερικών Christophe Castaner.

«Δεν είδαμε κάτι τέτοιο κατά το παρελθόν σε καμιά πολιτική κατάσταση σε αυτή τη χώρα  εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Οφείλετε να πάτε να παραιτηθείτε.Ορίστε αυτό που σας ζητούν οι Insoumis», δήλωσε.

”Η Γαλλία ζει μια στιγμή ιδιαίτερη στην Ιστορία της. Αυτό διαρκεί τώρα εδώ και 12 βδομάδες” είπε.

dimpenews.com