Στο Κίεβο νοσηλεύεται σε κλινική μετά από καρδιακή προσβολή ο Εφραίμ του Βατοπεδίου. Αγνόησε την απόφαση της Ι. Κοινότητας Αγ. Όρους για αποχή από την ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου…αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο

Tι συμβαίνει με το Βατοπέδι; Πόσα  »πρόσωπα » έχει ο Εφραίμ; O Εφραίμ αγνόησε την απόφαση της Ι. Κοινότητας Αγ. Όρους για την ενθρόνιση του σχισματικού εκλεκτού του Φαναρίου αλλά βρέθηκε σε κλινική του Κιέβου με καρδιακή προσβολή……Ο σχισματικός  Επιφάνιος Dumenko o νεοδιορισθείς επικεφαλής της σχισματικής Εκκλησίας Ουκρανίας που θέσπισε το Φανάρι επισκέφθηκε το Σάββατο σε μια ιδιωτική κλινική το νοσηλευόμενο ηγούμενο του μοναστηριού του Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος έφθασε στο Κίεβο την προηγούμενη μέρα ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συμμετάσχει στην ενθρόνιση του Dumenko κατέληξε να νοσηλεύεται λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Ο Eπιφάνιος έσπευσε να τον συναντήσει και να ενδιαφερθεί για την πορεία της υγείας του ενώ του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Ο Εφραίμ σύμφωνα με δημοσιεύματα συνεχάρη τον Επιφάνιο για την εκλογή και την ενθρόνισή του, που έχει προγραμματιστεί για αύριο, 3 Φεβρουαρίου «και του ευχήθηκε μια επιτυχημένη διακονία ως προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.»

Ο Εφραίμ έφθασε στο Κίεβο, αλλά εισήχθηκε εκτάκτως στην κλινική λόγω καρδιακής προσβολής.

Ως τώρα, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ τοποθετήθηκε εξαιρετικά σκληρά εναντίον της διάσπασης στην Ουκρανία και παρότρυνε τον ουκρανικό λαό να παραμείνει πιστός στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία δικαιοδοσίας Μόσχας.

Τώρα αγνόησε την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να μην συμμετάσχει στην ενθρόνιση του Dumenko  και βρέθηκε ως μέλος εκπροσώπησης του Οικουμενικού στο Κίεβο…. αλλά και πάλι δεν θα παραβρεθεί στην ενθρόνιση αφού .. κατέληξε σε νοσοκομειακή κλίνη…στο Κίεβο.

dimpenews.com