Ενθρόνιση στο κενό του  »Φαναριώτη » Επιφάνιου…..Κανένας πατριάρχης δεν παρέστη. Η σχισματική νέα  »Εκκλησία » δεν αναγνωρίζεται από καμιά από τις 14 άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου….

Tην Κυριακή  3 Φλεβάρη στον καθεδρικό της Αγ. Σοφίας στο Κίεβο έγινε η τελετή ενθρόνισης του Επιφάνιου Doumenko ως επικεφαλή της νεοπαγούς Εκκλησίας Ουκρανίας συμφερόντων Φαναρίου.

Στην τελετή αυτή συμμετείχε ο Εμμανουήλ Γαλλίας , αντιπροσωπεία του Οικουμενικού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά και ΗΠΑ και βέβαια ο Ποροσένκο. Κανένας Πατριάρχης δεν συμμετείχε στην ενθρόνισή του. Σύμφωνα με το rfi η νεοσύσταστη (σχισματική)  Ουκρανίας δεν αναγνωρίζεται από καμιά από τις 14 άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες του Ορθόδοξου κόσμου. Δεν παρέστη ουδείς ιεράρχης Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πλην της Κων/πολης. Ο Petro Porochenko σημειώνει το μέσο ανοιχτά εργαλειοποίησε το θρησκευτικό ζήτημα στην προεκλογική του εκστρατεία. Παρούσα και η Γιούλια Τιμοσένκο που τα προγνωστικά την δίνουν φαβορί για κούρσα προεδρίας….

Την 1 Φεβρουαρίου λόγω  προβλημάτων καρδιάς, εισήχθη σε νοσοκομείο του Κιέβου ο ηγούμενος Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος ήρθε στο Κίεβο με την  αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης παρά  την απόφαση της Ι Κοινότητας Αγ Όρους να μην εκπροσωπηθεί στην τελετή. Ωστόσο στις 3 Φεβρουαρίου, έφυγε από την Ουκρανία χωρίς να παραστεί στην ενθρόνιση. Αντίθετα παρόντες ήταν ο ηγούμενος μονής Ξενοφώντος Αγ Όρους και 2 μοναχοί από μονή Κουτλουμουσίου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησίας Ρωσίας εκτός των άλλων προσάπτει στο 40χρονο Επιφάνιο Doumenko ότι δεν έχει παρά το στάτους απλού κοσμικού-λαϊκού αφού έχει δεχθεί αντικανονική χειροτονία ως ιερέας, πριν το Φανάρι σπεύσει να τον αναδείξει  »μητροπολίτη ».

dimpenews.com