Ανοιχτή επιστολή του Μαδούρο προς τον λαό των ΗΠΑ: δεν είμαι ένας μεγιστάνας είμαι ένας άνθρωπος του λαού, ένας εργάτης….οι πολιτικοί σας θέλουν να στείλουν τα παιδιά σας σε ένα παράφρονα πόλεμο .. θέλουν εισβολή, νέο Βιετνάμ….

O Maduro παρουσίασε την Πέμπτη μια ανοιχτή επιστολή προς το λαό των ΗΠΑ κατά της ανάμειξης της κυβέρνησής του. Θ΄αποσταλεί στο Λευκό Οίκο.

Στην Plaza Bolívar de Caracas, ο νόμιμος Πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέγραψε το γράμμα που θα υποστηριχθεί από 10 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του.

“Aφότου υπέγραψα για την ειρήνη έρχομαι να υπογράψω για την ιερή εθνική κυριαρχία της  Venezuela υπέρ του δικαιώματος της ανεξαρτησίας του αυτοκαθορισμού του λαού της Βενεζουέλας “, δήλωσε μετά την υπογραφή.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο ανέφερε, λέμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ : ” Πάρτε τα χέρια σας από την αυτοκρατορία της Βενεζουέλας, le Venezuela οφείλει να γίνει σεβαστή. Ζητάω σεβασμό για την Βενεζουέλα , απαιτούμε, σεβασμό για την πολυαγαπημένη μας πατρίδα”, πρόσθεσε και την ίδια στιγμή ανέγνωσε την επιστολή.

“Έγραψα αυτή την επιστολή σκεπτόμενος τα παιδιά το μέλλον της χώρας. Το ιερό δικαίωμα που έχουμε στην ειρήνη, στην πεποίθηση της αυτονομίας σύμφωνα με τον τρόπο που εμείς θέλουμε ν΄αναπτύξουμε τη χώρα μας χωρίς εξωτερική ανάμειξη κανενός είδους”, δήλωσε ο Πρόεδρος σε αυτή την επιστολή….

“Σε αυτήν την επιστολή εμείς λέμε ότι αν ξέρω κάτι αυτός είναι ο λαός γιατί όπως ο καθένας από εσάς είμαι ένας άνθρωπος του λαού,γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια συνοικία του Caracas, ανδρώθηκα στη φωτιά των μαχών των συνδικάτων των λαϊκών αγώνων μιας Venezuela βυθισμένης στον αποκλεισμό και στις ανισότητες. Δεν είμαι ένας μεγιστάνας, είμαι ένας εργάτης της λογικής και της καρδιάς.

Υπενθύμισε ότι διευθύνει σήμερα μια νέα Venezuela που σφυρηλατήθηκε από τον διοικητή Hugo Chavez μετά το 1998, που απειλήθηκε από τα συμφέροντα των αμερικανικών πολιτικών δυνάμεων και τη θέλησή τους να πάρουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας της  Καραϊβικής.

“Ζούμε σε μια ιστορική έκσταση, μέρες που θα καθορίσουν το μέλλον των χωρών μας μεταξύ πολέμου κι ειρήνης.Οι εκπρόσωποί σας στην Washington θέλουν ν΄αντιμετωπίσουν τα σύνορά μας με το ίδιο μίσος που αυτοί πήγαν στο Vietnam, θέλουν να έρθουν να κατακτήσουν τη  Venezuela όπως αυτοί το είπαν στο όνομα της ελευθερίας “, αναφέρει η επιστολή.

Προειδοποίησε ότι με ψέματα αυτοί οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν στη Βενεζουέλα ότι έκαναν στο Ιράκ. Το ασιατικό έθνος κατακτήθηκε από τις ΗΠΑ υπό το κίβδηλο πλαίσιο ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.Κατήγγειλε το γεγονός ότι Αμερικανοί αντιπρόσωποι θέλουν να πάρουν μέτρα κατά της Venezuela λόγω μιας διατεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Βέβαια αυτό επικυρώνει το γεγονός ότι στη χώρα υπάρχει ένας λαός στο δρόμο της ανάπτυξης με επίπεδα σηκωμένα στη συμμετοχή λήψης πολιτικών αποφάσεων.

“Aυτή είναι μια ψευδής περίπτωση αλλά μπορεί να έχει συνέπειες  δραματικές για το σύνολο της περιοχής μας. Η Venezuela, που με βάση το Σύνταγμά της του 1999 διεύρυνε τη συμμετοχική δημοκρατία και έκανε πρωταγωνιστή το λαό με τρόπο άνευ προηγουμένου είναι μια από τις χώρες που γνώρισε το μεγαλύτερο αριθμό εκλογικών διαδικασιών παγκοσμίως κατά την τελευταία 20ετία “, εξήγησε.

Προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι στο Λευκό Οίκο υπάρχει ένα επικίνδυνος τομέας υπέρ της εισβολής στη Βενεζουέλα. Επιπλέον ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump αποπειράθηκε να σαμποτάρει το διάλογο μεταξύ της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και των τομέων της αντιπολίτευσης μια ιδέα που προωθήθηκε από Μεξικό, Ουρουγουάη και Βολιβία.

“Ξέρουμε ότι για το καλό της Venezuela, οφείλουμε να κάτσουμε και να μιλήσουμε “,υπογράμμισε επικαλούμενος τον τ. πρόεδρο των ΗΠΑ John Kennedy για τη σημασία του διαλόγου έναντι στο φόβο.

Ο πρόεδρος εξέθεσε στον αμερικάνικο πληθυσμό τον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από τον Trump που επηρεάζει την οικονομία της Βενεζουέλας. Η επίθεση οδήγησε σε κάθε ατιμωρησία παραβιάζοντας τη Χώρα των Ηνωμένων Εθνών που απορρίπτει τη χρήση δύναμης στις διακρατικές σχέσεις.

“Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε εταίροι με τον αμερικάνικο λαό όπως είμαστε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά οι πολιτικοί σας στην Washington, από την άλλη πλευρά είναι έτοιμοι να στείλουν τα παιδιά τους σε έναν παράφρονα πόλεμο  “, είπε.

Τέλος ο Maduro ζήτησε από το λαό των ΗΠΑ να συνοδεύσουν τους πολίτες της Βενεζουέλας απορρίπτοντας τις απειλές και τις δράσεις ανάμειξης της αμερικάνικης κυβέρνησης κατά της Venezuela.

dimpenews.com