ΕΚΤΑΚΤΟ : To Ισραήλ αποφάσισε να χτυπήσει το καμάρι της Ορθοδοξίας στη Συρία την ιστορική πόλη της Σαφίτα….Στοχοποιεί την πόλη….

To Iράν οικοδομεί ένα νέο εργοστάσιο πυραύλων στη Συρία μετά από την καταστροφή ενός παλιότερου εργοστασίου από το Ισραήλ μετέφερε την Πέμπτη το βράδυ το Channel 12. Οι νέες εγκαταστάσεις  δομήθηκαν πρόσφατα κοντά στην πόλη της Safita ισχυρίζεται το Ισραήλ που όπως λέει τις εντόπισε. Oι Ισραηλινοί στοχοποιούν την ιστορική ορθόδοξη πόλη της Σαφίτα.

Η πόλη Σαφίτα αποτελεί το πιο σημαντικό θέρετρο της Ορθοδοξίας στη Συρία και βρίσκεται στην περιοχή της Ταρτούς. Μέσα στο κάστρο είναι ο Ορθόδοξος ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο πληθυσμός της πόλης είναι αμιγώς ορθόδοξος. Η πόλη είναι σε άνοδο και σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Συρίας απολαμβάνει σχετική οικονομική ευμάρεια ενώ παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Πολλούς ωστόσο μάρτυρες έδωσε στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.Η περιοχή ως τώρα ήταν σχετικώς διασφαλισμένη αλλά το Ισραήλ αποφάσισε να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο των τζιχαντιστών και ν΄αποτελειώσει ό,τι απέμεινε όρθιο  στη Συρία…..

Το νέο convoi δομήθηκε πρόσφατα κοντά στην πόλη της Safita, στα ΒΔ της χώρας με την ελπίδα ότι το Ισραήλ δεν θα το ανακαλύψει μακριά από τα προηγούμενες θέσεις των Ιρανών που χτυπήθηκαν από το Ισραήλ αναφέρει με προσχηματικό τόνο ισραηλινό μέσο. Το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην παραγωγή πυραύλων ακριβείας ενισχύοντας με θεαματικό τρόπο την απειλή επί του Ισραήλ με ευρύ αποθεματικό ρουκετών και πυραύλων που αναπτύχθηκαν στο Ν Λιβάνου εναντίον του από την Hezbollah αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Για την ανέγερση του εργοστασίου το Ιράν όφειλε να καταπατήσει τις διεθνείς τιμωρίες που επιβλήθηκαν στο πυραυλικό του πρόγραμμα μέσω μιας σειράς εταιριών ,”διευκρίνισε το Channel 12.

Το Ισραήλ ανακάλυψε, επιτήρησε και έβγαλε στη δημοσιότητα αυτές τις ιρανικές εγκαταστάσεις στη Συρία ισχυρίζονται τα ισραηλινά μέσα όπως το i24news.tv.

dimpenews.com