ΥΠΕΞ Ρωσίας: επίκειται στρατιωτική επιχείρηση στο Idlib. O σχεδιασμός της θα συζητηθεί στην τριμερή Προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν στο Sochi..BINTEO

Το ΥΠΕΞ Ρωσίας ανακοίνωσε πως μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ Συρίας θα είναι αποτελεσματικά οργανωμένη ενώ το πρακτορείο tass αναφέρει πως στην τριμερή συνάντηση μεταξύ προέδρων Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στο στις 14 Φλεβάρη θα συζητηθούν τα σχέδια απόσυρσης των δυνάμεων της Washington σύμφωνα με τον Υφ. Εξωτερικών Sergei Vershinin. Επιπλέον τo ίδιο μέσο προσθέτει πως οι τρεις ηγέτες θα μπορούσαν επίσης να αγγίξουν ανοικτά σχέδια για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στο Idlib.

Συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το Ιντλίμπ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ εννοούν ως στόχος προς ανάκτηση….

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος Υφ. Εξωτερικών είπε σήμερα πως όλα τα εδάφη που ελέγχουν οι αμερικανικές δυνάμεις θα έπρεπε να περάσουν κάτω από τον έλεγχο του Assad. Η Ρωσία δεν προβλέπει ένα ρόλο για Τουρκία κι απαιτεί δράσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης HTS τ. Αλ Νούσρα που έχει το κύριο λόγο στο Idlib.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ΗΠΑ θ΄αποσύρουν όλα τα στρατεύματά τους από Συρία τον Απρίλιο….

dimpenews.com