Σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί Γάλλοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σε έκρηξη στην έδρα τους στη Raqqa…

The escape of the Syrian Democratic Forces from the south-western Rifqa countryside

Σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πράκτορες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών σ΄έκρηξη βόμβας στην έδρα τους στην πόλη της Raqqa το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρει το Sputnik στην αραβόφωνη έκδοσή του…Η επίθεση έγινε την Δευτέρα 11 Φλεβάρη σε βόρειο προάστιο της πόλης Raqqa, αναφέρει ο ανταποκριτής του. Η έκρηξη έγινε στις 19 h μμ χθες και στόχευσε την έδρα των μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας στο εργοστάσιο ζάχαρης που έχουν καταλάβει. .
Ο ανταποκριτής αναφέρει πως κανείς δεν ήταν σε θέση να φτάσει στην περίμετρο της ζώνης ούτε ν΄αποκτήσει πληροφορίες για τις απώλειες που προκάλεσε η έκρηξη αλλά διασώστες κι ασθενοφόρα έσπευσαν εκεί . Ο αριθμός των ασθενοφόρων και η κινητικότητά τους επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τον ανταποκριτή ότι πολυάριθμοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες στις τάξεις των μελών των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών λόγω της έκρηξης στην έδρα τους από παγιδευμένη μηχανή.Η ζαχαροποιία  Al Raqa είναι στον δρόμο Raqqa-Hassakeh στα βόρεια της α΄πόλης και οι γαλλικές δυνάμεις έκαναν ένα στρατηγείο εκεί.

”Χθες το βράδυ μια έκρηξη σημειώθηκε πλησίον του εργοστασίου που επεξεργάζεται ζάχαρη στην Ράκα και δεν ξέρουμε ακόμη τις απώλειες ενώ αναφέρεται πως εκεί ήταν μια δύναμη Γάλλων στρατιωτών που μετέχουν στη διεθνή συμμαχία των ΗΠΑ” μετέδιδε χθες αργά τη νύχτα ο αντιπολιτευόμενος λογαριασμός ”raqqa is being slaughtered silently”.

Μετά την έκρηξη στην έδρα της γαλλικής αντικατασκοπείας και το βαρύ φόρο αίματος η Γαλλίδα πρέσβης στη Ρωσία η  Sylvie Bermann είπε σήμερα το απόγευμα  ότι διεξάγεται συζήτηση για να αποσυρθούν τα γαλλικά στρατεύματα από την Συρία….

Aντίθετα φιλοκυβερνητικοί συριακοί λογαριασμοί μιλούσαν για έκρηξη κοντά στο εργοστάσιο ζάχαρης στην πόλη της Ράκα και έδιναν τουλάχιστον 5 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες κάποιους μάλιστα ως σεσημασμένους σε βασανιστήρια….

Χθες βράδυ επίσης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μέλη των ” asayish” της αστυνομίας Κούρδων από εκρηκτικό μηχανισμό στο διοικητήριο τους που είναι στη θέση του τ. αστυνομικού τμήματος επί της οδού al Nour στα δυτικά από το κέντρο της Al-Raqqa.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν σήμερα ότι παγιδευμένο όχημα εξερράγη στη συνοριακή διάβαση του Bab Al-Salama στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ άλλα μέσα μιλούν για το Kilis, μια άλλη βόμβα εξερράγη κατά τρομοκρατικής οργάνωσης φιλοτούρκικης  στην ύπαιθρο του Χαλεπίου, και μια τρίτη βόμβα εξερράγη σε οδόφραγμα των συμμαχικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην πόλη Ράκα.

dimpenews.com