Το 80% του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια γιατί δεν στέλνουν εκεί βοήθεια ΗΠΑ/Δύση αντί για βόμβες;;

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί εταίροι τoυς δημοσίευσαν την Πέμπτη μια αξιολόγηση αναγκών για την Υεμένη, αναφέροντας ότι σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν «κάποια μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας προστασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

« Η κρίση παραμένει η χειρότερη στον κόσμο με περίπου το 80% του πληθυσμού – δηλαδή σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι – να χρειάζονται κάποια μορφή ανθρωπιστικής ή προστατευτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων 14,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη », δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ο Stephane Dujarric.

« Ο αριθμός των ατόμων σε οξεία ανάγκη είναι σήμερα 27% υψηλότερος από ό, τι ήταν πέρυσι », δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση….

« Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα είναι σε θέση επισφαλή ως προς τα τρόφιμα, οι μισοί από αυτούς είναι σε εξαιρετικά επίπεδα πείνας », δήλωσε ο Dujarric.

« Περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία για οξύ υποσιτισμό, 2 εκατομμύρια κάτω των 5 ετών και πάνω από 1 εκατομμύριο έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, επί συνόλου πληθυσμού  17,8 εκατομμυρίων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αποχέτευση », ανέφερε. « Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη ».

dimpenews.com