Το 80% του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια γιατί δεν στέλνουν εκεί βοήθεια ΗΠΑ/Δύση αντί για βόμβες;;

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί εταίροι τoυς δημοσίευσαν την Πέμπτη μια αξιολόγηση αναγκών για την Υεμένη, αναφέροντας ότι σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν «κάποια μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας προστασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Η κρίση παραμένει η χειρότερη στον κόσμο με περίπου το 80% του πληθυσμού – δηλαδή σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι – να χρειάζονται κάποια μορφή ανθρωπιστικής ή προστατευτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων 14,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ο Stephane Dujarric.

“Ο αριθμός των ατόμων σε οξεία ανάγκη είναι σήμερα 27% υψηλότερος από ό, τι ήταν πέρυσι”, δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση….

“Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα είναι σε θέση επισφαλή ως προς τα τρόφιμα, οι μισοί από αυτούς είναι σε εξαιρετικά επίπεδα πείνας”, δήλωσε ο Dujarric.

“Περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία για οξύ υποσιτισμό, 2 εκατομμύρια κάτω των 5 ετών και πάνω από 1 εκατομμύριο έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, επί συνόλου πληθυσμού  17,8 εκατομμυρίων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αποχέτευση”, ανέφερε. “Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη”.

dimpenews.com