Βαρθολομαίος, ο Τσολάκογλου της Εκκλησίας. Γερμανοτσολιάς… Συνεργάτης των νεοναζί Ουκρανίας… Με τεράστια σβάστικα ντύθηκε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο. ΒΙΝΤΕΟ

Μια κεντρική σκάλα στο μεγάλο εμπορικό κέντρο “Gorodok” στο Κίεβο Ουκρανίας διακοσμήθηκε με γιγαντιαία σβάστικα από του βράδυ του Σαββάτου από φανατικούς εθνικιστές.

Φωτογραφίες  και βίντεο από το εμπορικό κέντρο Horodok στη Λεωφόρο Bandera (πρωτεργάτης των ναζιστών Ουκρανών στον Β΄Παγκόσμιο) του Κιέβου εμφανίστηκαν τη Δευτέρα στο Facebook. Δείχνουν τους αγοραστές που ανεβοκατεβαίνουν αμέριμνοι τη σκάλα που έχει επικαλυφθεί με μια μεγάλη σβάστικα σε πλαίσιο λευκού ρόμβου που περιβάλλεται από κόκκινο στα χρώματα της σημαίας της ναζιστικής Γερμανίας. Ο δρόμος όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο ονομάζεται λεωφόρος Stepan Bandera, προς τιμήν ενός  Ουκρανού εθνικιστή που συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Ο δρόμος ονομαζόταν Λεωφόρος Μόσχας αλλά μετονομάστηκε σε Bandera το 2016, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων ηγετών της εβραϊκής κοινότητας και των Ουκρανο-πολωνών, των οποίων η κοινότητα υπέστη επίσης εγκλήματα πολέμου από τα στρατεύματα του Bandera.

Σύμφωνα με τον Eduard Dolinsky, διευθυντή της Εβραϊκής επιτροπής της Ουκρανίας, το βίντεο τραβήχτηκε από αγοραστή το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες αφότου αρκετές εκατοντάδες εθνικιστές διέσχισαν το Κίεβο με πυρσούς.timesofisrael 18.2.19

dimpenews.com