ΟΥΝΙΤΕΣ ΦΑΝΑΡΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ / Ο ουνίτης Αρχιεπίσκοπος θα λειτουργήσει στην Αγ. Σοφία Κίεβου εκεί που ενθρονίστηκε ο σχισματικός εκλεκτός του Οικουμενικού ο Επιφάνιος.

Пощечина православию: Греко-католики планируют провести литургию в Софийском соборе Киева

Η ουνίτικη ”Ουκρανική Ελληνοκαθολική Εκκλησία”, με επικεφαλή τον αρχιεπίσκοπό της  Svyatoslav Shevchuk, καθόρισε μια λειτουργία για τις 7 Απριλίου στην Αγία Σοφία στο Κίεβο, που θεωρείται ένα από τα κύρια ιερά της Ορθοδοξίας της Ουκρανίας και που πρόσφατα εκεί αναδείχθηκε όσο και ”στέφθηκε” ο σχισματικός  Επιφάνιος ως επικεφαλής του νέου μορφώματος….
Η δημιουργία της νέας Ορθόδοξης ”Εκκλησίας” της Ουκρανίας δεν οδήγησε στη δημιουργία θρησκευτικής ειρήνης στη χώρα, αλλά, αντίθετα, καθυστερεί την περαιτέρω επίλυσή του προβλήματος.

Σε συνθήκες ολοσχερούς  καταπάτησης των Ιερών Κανόνων και στο συνεχές φλερτ των αρχών με τους σχισματικούς, οι εναπομείνασες ομολογίες αρχίζουν να υποβάλουν νέα αιτήματά τους, τα οποία προηγουμένως ήταν αδιανόητο να τεθούν. Έτσι, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί Ουνίτες Καθολικοί, με επικεφαλής τον π. Svyatoslav Shevchuk, προσδιόρισαν λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγ. Σόφιας αφότου το αίτημά τους έγινε αποδεκτό από το Υπ. Πολιτισμού..

dimpenews.com