Σ΄έκτακτη συνέλευση της η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης Εξαρχία του Οικουμενικού απέρριψε την εντολή του Οικουμενικού για διάλυσή της.

Русский экзархат в Европе отказался от самороспуска и подчинения Константинополю

Χθες 23.2.19 συγκλήθηκε εκτάκτως στο Παρίσι η κληρικολαική συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης  και αρνήθηκε να εκτελέσει το διάταγμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για διάλυση. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ και την Orthodoxie.com, στις 23 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, στη γενική συνέλευση επί 206 ψηφησάντων, 191 ήταν ενάντια στη διάλυση και μόνο 15 ήταν υπέρ. Τους επόμενους τρεις μήνες, η Ρωσική Εξαρχία στην Ευρώπη πρέπει να καθορίσει το ζήτημα της επιλογής δικαιοδοσίας μετά την πραγματοποιούμενη αναχώρηση από την Κωνσταντινούπολη. Η τελική απόφαση θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση αυτό το καλοκαίρι τον Ιούνη του τρέχοντος σε νέα συνεδρία..

Η Αρχιεπισκοπή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Δυτική Ευρώπη (Ρώσικη Εξαρχία) με κέντρο το Παρίσι που ιδρύθηκε μετά την επανάσταση του 1917, έχει 65 ενορίες και 11 ενεργά εκκλησίες, δύο μοναστήρια και σκήτες, επτά στις δέκα ευρωπαϊκές χώρες.vesti 24/2/19

Η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης είναι εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ακολουθεί την Ρωσική Ορθόδοξη παράδοση, με έδρα το Παρίσι, ενώ διαθέτει ενορίες σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο κυρίως την Γαλλία.Ανήκει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού από το 1931.

dimpenews.com