reseauinternational: Μια ένοπλη παραστρατιωτική ομάδα επιτέθηκε ανεπιτυχώς κατά θέσης της Εθνοφρουράς Βενεζουέλας στα σύνορα με Κολομβία.

Un groupe paramilitaire a attaqué sans succès un poste militaire à la frontière avec la Colombie

Οι σφαίρες της δεξιάς της Βενεζουέλας..Μια ομάδα 60 παραστρατιωτικών επιτέθηκε στο συνοριοφυλάκιο της Μπολιβαριανής Εθνοφρουράς. Η επίθεση διήρκησε 1 ώρα και απωθήθηκε.Αυτή παράχθηκε κοντά στη γέφυρα κοντά στη γέφυρα Ureña όπου η αντιπολίτευση έκαψε καμιόνια με την διατεινόμενη ”ανθρωπιστική βοήθεια”.

Η ένταση στα σύνορα μεταξύ  Venezuela – Colombie διατηρείται και άρχισαν βίαιες αψιμαχίες. Την Κυριακή το πρωί ένα  groupe καμιάς 60αριάς ένοπλων παραστρατιωτικών επιτέθηκαν σε συνοριακό στρατόπεδο της (GNB) αποκαλούμενης La Mulata. Η επίθεση τελικά αποκρούστηκε από τους εθνοφρουρούς της Βενεζουέλας μετά από ανταλλαγή πυρών που είχαν διάρκεια περί την 1 ώρα.

Η θέση της GNB βρισκόταν μόνο 20 m από τα σύνορα με την Κολομβία και κοντά σ΄ένα χωριουδάκι που ανήκει στο δήμο Pedro Maria Ureña στο κρατίδιο της Tachira, αλλά κυρίως στα 15′ από τη γέφυρα Ureña όπου οι εξτρεμιστές της βενεζουελιανής δεξιάς έκαψαν καμιόνια το Σάββατο με την αυτοαποκαλούμενη ανθρωπιστική βοήθεια..

Ο στρατιωτικός ελιγμός μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως μέρος της στρατηγικής της επίθεσης και της διαρκούς παγίδας που ο ειδικός ορισμένος αντιπρόσωπος για τη Venezuela από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο Elliott Abrams, προχώρησε στους εκπροσώπους της Μπολιβαριανής κυβέρνησης κάποιες μέρες μετά την αρχή της αποσταθεροποιητικής διαδικασίας και του πραξικοπήματος που οδηγήθηκε από τον βουλευτή Juan Guaidó.

Κατά τις 1 το πρωί οι δυνάμεις των GNB άρχισαν να δέχονται επίθεση από το κολομβιανό έδαφος.Στην μικρή  φρουρά 30 στρατιώτες απάντησαν στην επίθεση με τα όπλα τους από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Μεταξύ των εθνοφρουρών δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες αλλά υποπτευόμαστε ότι υπάρχουν κάποιοι τραυματίες μεταξύ των επιτιθέμενων λόγω του ότι ανακαλύφθηκαν ίχνη αίματος αφότου τελείωσε το επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα μέλη της GNB, οι επιτιθέμενοι κραύγαζαν πολλές φορές για να τους πείσουν να εγκαταλείψουν το πόστο τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την  δεξιά της Βενεζουέλας. « Πηγαίνετε, μην χάνετε τη ζωή γι αυτήν τη κυβέρνηση« , κραύγαζαν.Μάταια η μάχη διήρκησε μια ώρα.

« Δεν δεχόμαστε γιατί η σκέψη μας είναι η υπεράσπιση της πατρίδας.Δεν έχουμε άλλη θέληση « , δήλωσε ο λοχίας Jonathan Caballero Cárdenas.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος ο επιβλέπων λοχίας Mario Oviedo είπε στις  caméras του TeleSur ότι :

« Οι επιτιθέμενοι εξεπλάγησαν που είμαστε αποφασισμένοι που εμείς ποτέ δεν θα φύγουμε που πάντα θα είμαστε προσεκτικοί και που θα υπερασπιστούμε τη χώρα και την πατρίδα. Αν είναι απαραίτητο θ’ απαρνηθούμε τις ζωές μας « , είπε.

Η επίθεση άφησε το σημάδι της στους τοίχους του αποσπάσματος όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε  les impacts από τις σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι παραστρατιωτικοί.. Η ένοπλη επίθεση άρχισε κατά τις 1 το πρωί όταν ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων κοιμόταν και όφειλε να απαντήσεις στην επίθεση από τους κοιτώνες.

Υπήρχαν περί τους 30 άνδρες και γυναίκες στη θέση αυτή.

Στη θέση GNB ,LaMulata υπήρχαν 33 στρατιώτες άνδρες και γυναίκες,οι παραστρατιωτικοί τους ζήτησαν να παραδώσουν τα όπλα , να διαπραγματευθούν, να μην δώσουν τη ζωή τους για την κυβέρνηση του Nicolas Maduro, οι άλλοι απάντησαν ”ποτέ, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη ζωή μας”.

Χθες, ο ορισθείς προστάτης του κράτους του Tachira, Freddy Bernal, δήλωσε: “Έχουμε γίνει αντικείμενο επανειλημμένων επιθέσεων από την κολομβιανή πλευρά από εγκληματικές συμμορίες οι οποίες, σε διαφορετικές εποχές, επιτέθηκαν στη Μπολιβαριανή Εθνοφρουρά μας επί της γέφυρας Simón Bolívar και της γέφυρας του Santander. “Ο Bernal κατηγόρησε τον Κολομβιανό Πρόεδρο Ivan Duqueγια την επίθεση, λέγοντας ότι οι παραστρατιωτικοί” ενήργησαν κάτω από το συνωμοτικό βλέμμα του στρατού και της αστυνομίας αυτής της χώρας “.

Η παθητική παρουσία των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι περιβόητη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που διαπράχθηκαν από τους οπαδούς της δεξιάς της Βενεζουέλας  στις γέφυρες που επικοινωνούν με τη Βενεζουέλα, η στάση τους ήταν να παρατηρούν και να μην ενεργούν παρά τις πράξεις βίας που διαπράχθηκαν από τις ομάδες που παρέμειναν στην κολομβιανή πλευρά αφότου η κυβέρνηση του Προέδρου Nicolás Maduro ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων και τη διακοπή των σχέσεων με την Κολομβία.

Για παράδειγμα, όλη την ημέρα της Κυριακής, οι νέοι της δεξιάς της Βενεζουέλας προετοίμαζαν βόμβες Molotov κάτω από μία από 1 διεθνική γέφυρα υπό το παθητικό βλέμμα των κολομβιανών δυνάμεων.reseauinternational 26/2/19

Την ίδια στιγμή ο Γ του Συμβουλίου Ασφαλείας Ρωσίας ο Nikolaï Patrouchev,δήλωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις σε Πόρτο Ρίκο και Κολομβία για την ανατροπή του Nicolas Maduro. Ενώ ο Mike Pence Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η χώρα του δε αποκλείει ν΄ανατρέξει στη δύναμη για ν΄ανατρέψει τον Μαδούρο και καθώς 5000 Αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων έχουν ήδη αναπτυχθεί στη γειτονική Κολομβία.

dimpenews.com