Η αντιπολίτευση υπόσχεται 20 000 dollars σε κάθε στρατιώτης της Βενεζουέλα που θα λιποτακτήσει σύμφωνα με το Caracas.

L’opposition promet 20 000 dollars à chaque soldat désertant l’armée, selon Caracas

Στο πλαίσιο της πολιτικής κρίσης που διασχίζει τη Βενεζουέλα η αντιπολίτευση υποσχέθηκε στους στρατιώτες της χώρας και στους μαχητές της Εθνοφρουράς  20 000 dollars [17 568 euros, ] για λιποταξία, δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Βενεζουέλας Vladimir Padrino López, προσθέτοντας ότι τα άτομα που δελεάστηκαν δεν είναι πολυάριθμα.

«Υπολογίσαμε πάνω από 100 εθνοφρουροί, στην πραγματικότητα δεν είναι πολυάριθμοι διέσχισαν τα σύνορα με την ελπίδα των υποσχεμένων 20 000 dollars »,ανακοινώνει ο υπουργός στο κυβερνητικό site Internet της Venezuela.

Ο Padrino χαρακτήρισε αυτές τις υποσχέσεις ψευδείς και υπογράμμισε ότι ο μικρός αριθμός των λιποτακτών δεν θα επηρέαζε την ικανότητα μάχης των ενόπλων δυνάμεων.

«Αυτοί που πέρασαν από την άλλη πλευρά είναι νέοι λιποτάκτες και για μας αυτό είναι μια καταστροφή για εμάς αυτοί δεν ήταν ποτέ στρατιώτες. Ένας στρατιώτης δεν μπορεί να γίνει ένας μισθοφόρος ένας στρατιώτης σέβεται έναν κώδικα τιμής», πρόσθεσε.reseauinternational 2.2.19 sputnik

Το γεγονός ότι ο στρατός της Βενεζουέλα δεν λυγίζει από απειλές και δεν δελεάζεται από υποσχέσεις αποδεικνύεται κι από το ότι οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν δια του Υπ. Οικονομικών τους να επιβάλουν τιμωρίες οικονομικού τύπου κατά 6 στρατιωτικών Βενεζουέλας όπως νωρίτερα έπραξαν και εναντίον 4 κυβερνητών κρατιδίων της Βενεζουέλα.

Η Δύση χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα αποσταθεροποίησης εμφυλίου σε μια τρίτη χώρα όπως στη Συρία: μισθοφόρους, εξαγορά συνειδήσεων, τιμωρίες σε αξιωματούχους,άσκηση πίεσης κι εμπλοκή από γειτονικές χώρες ..

dimpenews.com