Ο συριακός στρατός απέκρουσε επίθεση των τρομοκρατών της Jaysh al-Izza στη Β Χάμα και σκότωσε πολλούς από αυτούς. ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

O ανταποκριτής του SANA γνωστοποίησε πως μονάδες του συριακού στρατού απώθησαν μια απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών στον άξονα Lahaya-Maarkaba στη βόρεια ύπαιθρο της Hama και τους υπέβαλαν σε βαριές απώλειες.sana 3.3.19 Μονάδες του SAA την Κυριακή το πρωί απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών που ανήκουν στην φράξια «Jaysh al-Izza» ”Στρατού της Περηφάνιας” κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης σε σημεία ανάπτυξης του συριακού στρατού lστα περίχωρα της πόλης al-Msasneh στα βόρεια της ορθόδοξης χριστιανικής πόλης Marhada στη ΒΔ ύπαιθρο της Hama.

Oι τρομοκράτες διείσδυσαν στην περιφέρεια των χωριών με οχήματα μέσω της υπαίθρου που είναι μεταξύ των οικισμών αλλά οι μονάδες του στρατού κατόρθωσαν ν΄αντιληφθούν και να επιτηρήσουν την προώθησή τους και τους υπέβαλαν σε σε σφοδρά πυρά. Πολλοί από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι αποσύρθηκαν.

Φιλοκυβερνητικές σελίδες αναφέρουν ότι στην επίθεση που έγινε μετά μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες σκοτώθηκαν 18 στρατιώτες  και 12 άλλοι τραυματίστηκαν. Ενώ από την πλευρά του ο ανταποκριτής του sana  αναφέρει η επίθεση κατά της κατεύθυνσης του al-Masasneh άφησε πολλούς μάρτυρες.

Ο στρατός προκάλεσε απώλειες στους τρομοκράτες στο προσωπικό και τον εξοπλισμό τους και κατέστρεψε τα όπλα τους.

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος της SANA δήλωσε ότι ο στρατός απάντησε στις παραβιάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά της συμφωνίας για την απαγόρευση κλιμάκωσης στο Idleb καθώς προσπάθησαν να διεισδύσουν από την κατεύθυνση των  Lahaya / Ma’rkebeh στη βόρεια Hama.

Η επίθεση των τρομοκρατών κατά θέσεων του στρατού άρχισε στις 1.30 π.μ περασμένα μεσάνυχτα σήμερα. Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν με πολλούς τύπους όπλων  κι άνοιξαν πυρ κατά συριακού στρατού ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές.Ο στρατός κατόρθωσε να τους απωθήσει αλλά είχε κι αυτός απώλειες.

O σχηματισμός  Ansar al-Tawhid ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης και ανέφερε πως επιτέθηκε σε 2 checkpoints του SAA όπου σκότωσε πάνω από 40 Σύρους στρατιώτες συμπεριλαμβανομένων διοικητών. H επίθεση έγινε με τουρκική εντολή...

To βίντεο εδώ

https://www.facebook.com/Dimpenewscom3-243470006602209/?modal=admin_todo_tour

 

dimpenews.com