ΣΚΑΝΔΑΛΟ H Coca-Cola σπονσοράρει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. EE: ”Η δημοκρατία της Coca- Cola”….

H Coca-Cola σπονσοράρει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήγγειλε η ΜΚΟ η Foodwatch.Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρία σπονσοράρει γεγονότα που συνδέονται με τον πολιτικό κόσμο. Ήδη από το 2011, η πολυεθνική είχε κλείσει μια συμφωνία με την Πολωνία που προήδρευε τότο στο Συμβούλιο της ΕΕ. Σήμερα είναι η Ρουμανία  που ασκεί αυτή την προεδρία  για 6 μήνες και η χώρα δεν στερείται από το να επιδεικνύει αυτή την εταιρική σχέση. Σε μια σημαντική συνάντηση βρίσκουμε λογότυπα της Coca-Cola αναρτημένα λίγο πολύ παντού όσο και “poufs” και διανομείς ποτών. Γι αυτό το λόγο η μάρκα έγινε ένας “πλατινένιος εταίρος”, ένας status που χορηγείται σε εταιρίες που χορηγούν την προεδρία με ποσό ύψους 40.000 euros και τους δίνει το δικαίωμα να εκθέσουν το υλικό τους προώθησης  σύμφωνα με πληροφορίες της Euractiv.

Μια εταιρική σχέση που δεν περνάει από την ΜΚΟ Foodwatch, που αποφάσισε να εξαπολύσει μια διαμαρτυρία  για ν΄απαιτήσει από τον  Donald Tusk, πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , και τη Ρουμάνα Πρωθυπουργό την Viorica Dăncilă, να σταματήσουν αυτή τη συνεργασία και να υιοθετήσουν διαφανείς κανόνες κατά αυτής της πρακτικής.  “Καθώς το πρόχειρο φαγητό και οι καταστροφικές συνέπειες του στην υγεία δομούν ένα αληθινό θέμα για την κοινωνία είναι εντελώς απαράδεκτο ότι η προεδρία του Conseil de l’Union européenne  χρηματοδοτείται από την Coca Cola”, αντέτεινε η ΜΚΟ σ΄ανακοινωθέν.

Η εταιρία δεν έκρυψε ποτέ ότι μάχεται κατά μιας νέας νομοθεσίας επί της ζάχαρης κάτι που αποτελεί συμπληρωματικό πρόβλημα  για την ΜΚΟ υπό την οπτική μιας προσέγγισης της αναθεώρησης της διατροφικής νομοθεσίας. Αυτή η μεταρρύθμιση υποτίθεται πως οδηγεί σε μια τροποποίηση των φόρων επί της ζάχαρης  όσο και επί της διατροφικής επισήμανσης επί των συσκευασιών των διατροφικών προϊόντων. “Οι διαμάχες συμφερόντων κι επιρροής ενός τέτοιου sponsoring από ένα βάρος της κακής διατροφής στην ευρωπαϊκή πολιτική agenda και τελικά  επί του περιεχομένου των πιάτων μας  είναι απαράδεκτες“, εξηγεί η  Karine Jacquemart, Γ Διευθύντρια  της foodwatch France.

Μια υπερβολική αντίδραση, σύμφωνα με τη ρουμανική προεδρία, η οποία υπογραμμίζει ότι αυτή η συνεργασία σέβεται το εθνικό δίκαιο και τα κριτήρια που έθεσε το Βουκουρέστι, ιδίως όσον αφορά τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.lalibre 6/3/19

Από τις Δημοκρατίες της μπανάνας στις Δημοκρατίες της Coca Cola…Ευρώπη όχι των λαών αλλά των πολυεθνικών…

dimpenews.com

%d bloggers like this: