Ρώσικο Su-27 αναχαίτισε στα σύνορα Ρωσίας αμερικάνικο κατασκοπευτικό Boeing OC-135B Open Skies. ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το Russia Today, το ρωσικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρώσικο μαχητικό αναχαίτισε ένα αμερικάνικο αεροσκάφος κατασκοπευτικό που πετούσε πάνω από τη Βαλτική πλησίον των συνόρων Ρωσίας. 

« Το σύστημα της ρώσικης αεράμυνας ταυτοποίησε ένα αμερικάνικο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που προσέγγισε τα σύνορα της χώρας.Το αεροπλάνο αναχαιτίστηκε στη συνέχεια από ένα ρώσικο Su-27  », αναφέρει σε ανακοινωθέν του το Υπ.

Το ρώσικο μαχητικό πλησίασε σε μια απόσταση ασφαλείας από αεροπλάνο και το ταυτοποίησε  ως ένα κατασκοπευτικό αμερικάνικο RC-135.Αφότου το ρώσικο μαχητικό το προσέγγισε αυτό εγκατέλειψε τα ρώσικα σύνορα σύμφωνα με το ανακοινωθέν. Το αμερικάνικο αεροπλάνο έκανε πτήση παρακολούθησης σε ρωσικό εναέριο για να συλλέξει πληροφορίες για τις νέες παραγωγές  ρώσικων όπλων.Το 61-2670, ένα Boeing OC-135B Open Skies εντοπίστηκε στις 6 h 5 (h Mόσχας), στον ουρανό της πόλης Komsomolsk-sur-l’Amour στην ρώσικη άπω Ανατολή, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο αεροναυπηγικής που παράγει τα καλύτερα πολεμικά ρώσικα αεροσκάφη εκ των οποίων τα  Soukhoï Su-57, ανέφερε το  portail αεροπορικής επιτήρησης PlaneRadar,που επικαλείται το Sputnik.presstv 7.3.19

dimpenews.com