Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θέση του στρατού στην ορθόδοξη πόλη al-Suqaylabiyah στη Β Χάμα και σκότωσαν 10 στρατιώτες.

Σε μια επίθεση τρομοκρατών κατά θέσεων του συριακού στρατού Το μαρτύριο της ορισμένα στοιχεία του συριακού στρατού στα βορειοδυτικά της ορθόδοξης χριστιανικής πόλης al-Suqaylabiyah στη βόρεια ύπαιθρο της  Χάμα σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Σύριοι στρατιώτες. Ο στρατός κατόρθωσε ν΄απωθήσει την επίθεση σκοτώνοντας μια σειρά από τρομοκράτες ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.Για 9 με 10 νεκρούς Σύρους στρατιώτες κάνουν λόγο μέσα της αυτοαποκαλούμενης αντιπολίτευσης στην επίθεση που πραγματοποίησε  φράξια της τρομοκρατικής οργάνωσης Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FIN)…

Το πρακτορείο sana 9.3.19 μεταδίδει ότι μια μονάδα του στρατού επιχειρώντας στην βόρεια ύπαιθρο της Hama απέκρουσε μια επίθεση που οδηγήθηκε από τρομοκρατική οργάνωση κατά ενός στρατιωτικού σημείου ελέγχου στα ΒΔ της πόλης al-Suqaylabiyah/Sqeilbyah.

Ο ανταποκριτής του SANA από τη Hama σημείωσε πως μια μονάδα του στρατού συγκρούστηκε βίαια με ένα τρομοκρατικό  groupe που επιτέθηκε κατά σημείου ελέγχου του στρατού στα ΒΔ της Sqeilbyah. Η επίθεση κατέληξε σε αποτυχία αφότου σκοτώθηκε και τραυματίστηκε η πλειοψηφία των τρομοκρατικών στοιχείων.Ο ανταποκριτής αναφέρει πως οι προκαταρκτικές πληροφορίες αναφέρουν πως ένας αριθμός Σύρων στρατιωτών σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

To SANA προσθέτει ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις επιτέθηκαν με εκρηκτικές οβίδες και όλμους στα 2 χωριά Maan και Massassna πάντα στη βόρεια ύπαιθρο της Hama που συνορεύει με το κυβερνείο του Ιντλίμπ.

dimpenews.com