Υπάλληλος της Αμερικάνικης Πρεσβείας επιχείρησε να περάσει βόμβα στο αεροδρόμιο του Sheremetyevo στη Ρωσία….

Moscow’s Sheremetyevo airport

Ένας υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας προσπάθησε να φέρει μια βόμβα στο αεροδρόμιο « Sheremetyevo » στη Ρωσία. Ήταν εξοπλισμένη με μια ασφάλεια, αλλά μέσα δεν υπήρχε εκρηκτικό. Στην είσοδο του τερματικού σταθμού D του αεροδρομίου Sheremetyevo, κατά τον έλεγχο των αποσκευών του Αμερικάνου διπλωμάτη, εντοπίστηκε μια βόμβα με ασφάλεια, αλλά χωρίς εκρηκτικό, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ίχνη μέσα στην υπόθεση, ανέφερε το Ria το Σάββατο επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Για οβίδα όλμου που ανακαλύφθηκε στις αποσκευές του Αμερικάνου κάνει λόγο το RT.

Σύμφωνα με αυτό, ο αξιωματούχος της αμερικάνικης πρεσβείας απελευθερώθηκε και είναι καθ΄οδόν  προς τη Νέα Υόρκη. Το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι περιμένει εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό.

« Το πρωί της 9ης Μαρτίου, το προσωπικό σκανάροντας τις αποσκευές ενός υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας ανίχνευσε ένα στοιχείο που έμοιαζε με βόμβα όλμου », ανέφερε η πηγή. « Κάλεσαν τεχνικούς βόμβας που επιβεβαίωσαν ότι ήταν πράγματι μια βόμβα με ασφάλεια αλλά χωρίς εκρηκτικά, αν και υπήρχαν ίχνη εκρηκτικών μέσα στο σώμα της βόμβας », πρόσθεσε.

Un obus de mortier découvert dans les bagages d'un employé de l’ambassade des Etats-Unis en Russie

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, « η αστυνομία του αεροδρομίου ενημέρωσε αμέσως την αμερικανική πρεσβεία για το περιστατικό ». «Αναμένουμε από την πρεσβεία να εξηγήσει τη συμπεριφορά του μέλους του προσωπικού», σημείωσε η πηγή του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι το υπουργείο έκρινε ότι το περιστατικό ήταν σκόπιμη πρόκληση.

« Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 και μετά, οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν την μεγαλύτερη προσοχή στην αεροπορική ασφάλεια, οπότε δεν μπορεί παρά να κατανοούσε  ότι μια βόμβα στις αποσκευές του ήταν σοβαρό. Αυτό σημαίνει ότι το έκανε συνειδητά », ανέφερε η πηγή.

Ο Αμερικανός υπάλληλος δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία καθώς η αποστολή του στην αμερικανική πρεσβεία τελείωσε και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τη βόμβα για τη προσωπική του συλλογή. Η βόμβα κατασχέθηκε από τον αξιωματούχο που πέταξε για τη Νέα Υόρκη.interfax,tass.RT 9.3.19

dimpenews.com