ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ 15 νεφροπαθείς εκτέλεσαν στη Βενεζουέλα οι ΗΠΑ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους αφού με τη διακοπή του ηλεκτρικού τους στέρησαν από αιμοκάθαρση. Και νέα κυβερνοεπίθεση χωρίς ηλεκτρικό για 3η νύχτα η Βενεζουέλα. Ο δοσίλογος των ΗΠΑ Guaido λέει πως σαν έρθει η ώρα θα κάλεσει σ΄επέμβαση των ΗΠΑ……

Έγκλημα εκ προμελέτης στη Βενεουέλα. Ωμή κυβερνο-τρομοκρατία. Ο Μαδούρο κατήγγειλε πως οι ΗΠΑ δημόσια ανακοίνωσαν το σαμποτάζ ηλεκτρικού στη χώρα του….H κατάσταση είναι όλο και πιο τεταμένη στη Βενεζουέλα καθώς για 3η συνεχή νύχτα η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι λόγω βλάβης στο σύστημα του ηλεκτρικού που ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του αποδίδουν σε σαμποτάζ και κυβερνο-επιθέσεις των ΗΠΑ και των ντόπιων συνεργατών τους…. Επωφελούμενος από την κρισιμότητα της κατάστασης ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος Juan Guaido ανεβασμένος σε ένα 4 επί 4 κάλεσε στις 9 Μάρτη σε μια εθνική πορεία στο Caracas για να πάρει την εξουσία.

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί  νεφροπαθείς που πέθαναν τις τελευταίες 48 ώρες από έλλειψη αιμοκάθαρσης σύμφωνα με μια ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα υγείας ,το Συνασπισμό οργανώσεων για το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή (Codevida).

Σύμφωνα με το διευθυντή της , Francisco Valencia, “95% των μονάδων αιμοκάθαρσης , που θα μπορούσαν να είναι σήμερα 100%, παρέλυσαν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού “.Η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων υγείας δεν διαθέτουν γεννήτριες ή δεν λειτουργούν.Οι 9 θάνατοι καταγράφηκαν στο κρατίδιο Zulia, και 2 σε αυτό του Trujillo και 4 άλλοι στο νοσοκομείο Pérez Carreño του Caracas”, ανέφερε στο AFP ο Francisco Valencia…

Ο Juan Guaido επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να εξουσιοδοτήσει μια ξένη στρατιωτική επέμβαση αναφερόμενος στο Σύνταγμα – “το άρθρο 187, όταν θα έρθει η στιγμή”, που εξουσιοδοτεί  “στρατιωτικές αποστολές βενεζουελιανές στο εξωτερικό ή ξένες μέσα στη χώρα “. “Επέμβαση! Επέμβαση!”,φώναζαν εν χορώ οι δοσίλογοι συνεργάτες των ΗΠΑ οπαδοί του. “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και το λέμε με τρόπο υπεύθυνο “, διαβεβαίωσε ο Juan Guaido.

CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Ο Nicolas Maduro σε ομιλία του, κατήγγειλε ότι την ώρα που η χώρα του δεχόταν την κυβερνοεπίθεση και το σαμποτάζ στο σύστημα του ηλεκτρικού ”στις ΗΠΑ ο γερουσιαστής Marco Rubio κι εδώ ο αυτοανακηρυχθείς κλόουν μαριονέτα και οι 2 ανακοίνωναν δημόσια στο twitter  αυτό το σαμποτάζ ηλεκτρικού. Ένας πολύ σοβαρός παράγοντας. Καταλαβαίνετε τι μάχη δίνουμε;” O Maduro είπε πως ενώ προχώρησαν σε αποκατάσταση κατά της χώρας μια νέα “κυβερνοεπίθεση” που εμπόδισε την αποκατάσταση του ηλεκτρικού στη χώρα.

“Σήμερα στις , 9 Μάρτη προχωρήσαμε κοντά στο 70% (στην αποκατάσταση του ηλεκτρικού) όταν δεχθήκαμε κατά το μεσημέρι μια άλλη κυβερνοεπίθεση στοχεύοντας μια από της πηγές ενέργειας που λειτουργούσε τέλεια.Αυτή ακύρωσε όλα αυτά που είχαμε κάνει”, εξήγησε ο Nicolas Maduro. Σχεδόν η μισή χώρα επηρεάστηκε και το ρεύμα που ξανάρθε στο Σάββατο το πρωί στο Caracas εκ νέου εξαφανίστηκε μετά το απόγευμα….

Σύμφωνα με τον Υπ. Επικοινωνιών  Jorge Rodriguez, η βλάβη στο ηλεκτρικό που ξέσπασε την Πέμπτη από μια α΄ “κυβερνοεπίθεση κατά του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου” του κεντρικού υδροηλεκτρικού σταθμού του Guri,στα ΝΑ της χώρας που διοχετεύει στη Venezuela το 80% του ηλεκτρισμού της.

Τις τελευταίες ώρες ο ΝΔ τομέας του Caracas επανατροφοδοτείται και πάλι σιγά σιγά με ρεύμα…

Officialreportofelectricrecoveryuntil 6 a.m. Venezuelan local time, according to percentages. • Caracas 40%. • Miranda 20%. • Anzoategui 25%. • Guarico 15%. • Barinas 10%. • Aragua 0%. • Carabobo 0%. • Yaracuy 0%.

H νόμιμη κυβέρνηση διακήρυξε πως θα διοχετεύσει στον ΟΗΕ  “αποδείξεις” ευθύνης της Washington σε αυτή τη γιγαντιαία βλάβη, τη χειρότερη που γνώρισε ποτές η χώρα. Αυτές οι πληροφορίες θα δοθούν σε μια αντιπροσωπεία της Haut Commissariat του ΟΗΕ των Ανθρ. Δικαιωμάτων  που αναμένεται σε λίγες μέρες στο Caracas, δήλωσε ο Υπ. Επικοινωνιών.

dimpenews.com