Ανεπιβεβαίωτο: 300 ασθενείς πέθαναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Maracaibo στη Βενεζουέλα λόγω του εγκληματικού blackout που επέβαλαν οι ΗΠΑ…..

Είναι μια τραγική είδηση που χρήζει επιβεβαίωσης αλλά οφείλουμε να τη θέσουμε. Αναφορές φέρουν 300 ασθενείς να πέθαναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Maracaibo στη Βενεζουέλα αφότου ξεκίνησε το blackout ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη. Το νεκροτομείο έκλεισε καθώς τα ψυγεία δεν έχουν ρεύμα για πάνω από 2 μέρες και άρχισε η αποσύνθεση των σωμάτων.

Στις αρχές της κρίσης του ηλεκτρικού ωστόσο ο Πρόεδρος Μαδούρο έιχε διαψεύσει ότι κατέληξαν 79 ασθενείς – αυτός ήταν ο αριθμός που έδιναν εκείνη τη στιγμή ανεπίσημε πηγές – από την έλλειψη ηλεκτρικού. Τραγικές στιγμές για νεογνά , για ανθρώπους στις εντατικές με μηχανική υποστήριξη και νεφροπαθείς αλλά και για άλλες κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου…..

Στο μεταξύ ενδεικτικό της ανάμειξης και των προθέσεων των ΗΠΑ είναι και το twitter του ΥΠΕΞ της Pompeo στις 8/3/19 που με εκβιαστικό όσο και σαρδόνιο τρόπο αναφέρει: ”Όχι τροφή.Όχι φάρμακα. Τώρα, όχι ηλεκτρικό. Επόμενο, όχι Maduro.”

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Marco Rubio, στη συνέχεια ο Juan Guaido, ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν από το blackout ότι «οι Βενεζουελιανοί θα βιώσουν τη σοβαρότερη έλλειψη τροφίμων και βενζίνης».

H αποκατάσταση του ηλεκτρικού συνεχίζεται προοδευτικά καθώς ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας και πάλι υπήρξε διακοπή σε περιοχές που είχε επανέλθει.Υπάρχουν Πολιτείες όπως αυτή της Aragua που η αποκατάσταση φθάνει στο 85%….Η ηλεκτρική ενέργεια έχει επιστρέψει στο μεγαλύτερο μέρος του Καράκας.Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα η εργασία ανάκτησης ηλεκτρικού συνεχίζεται με ορισμένες προβλεπόμενες διακοπές του ρεύματος. Ένα γεγονός που συνήθως συμβαίνει όταν γίνεται επανασύνδεση.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό της είδησης είναι ότι μεταξύ των 300 ασθενών που κατέληξαν συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 80 νεογέννητα που πέθαναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Maracaibo στη Venezuela από την αρχή του  blackout στις 7 Μάρτη.

dimpenews.com