Στην πρώτη γραμμή του ζητήματος Βενεζουέλα η Αθήνα. Έρχεται ο επιστήθιος σύμμαχος του Μαδούρο ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Πρωταγωνιστικός ρόλος διαμεσολαβητή της Ελλάδας…

Στην πρώτη γραμμή του ζητήματος Βενεζουέλα αναδεικνύεται η Ελλάδα αφού την Πέμπτη πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βολιβίας ο Evo Morales επιστήθιος του Μαδούρο και ο πιο σκληροπυρηνικός σύμμαχός του στην περιοχή που ανήκει στο ρωσικό άξονα. Θα συννατηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και επίκεντρο θα είναι η διαπραγμάτευση φαίνεται ότι οι 2 έχουν αναλάβει άτυπα ρόλο διαμεσολαβητή στην κρίση που εκδηλώθηκε στο Καράκας..

H επίσκεψη Μοράλες επέρχεται λίγες ημέρες αφότου κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλα με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο έκανε στάση ανεφοδιασμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος γεγονός που πλέον μετά και τη νέα εξέλιξη δεν φαίνεται για μεμονωμένο.

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Βολιβίας θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 08:30, ο Έβο Μοράλες θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

”Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη ομιλία σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” αναφέρει η ΑΥΓΗ.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, ταξίδεψε την Τετάρτη στη Βιέννη της Αυστρίας για να παρουσιάσει στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά τα αποτελέσματα της πολιτικής του για την καταπολέμηση των ναρκωτικών που προωθήθηκε από την κυβέρνηση του, με επιτυχή μείωση των παράνομων καλλιεργειών. Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση της συνεργασίας και του μηχανισμού συμπληρωματικότητας του εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ως επίσημο πρόσχημα της εσπευσμένης του άφιξης στην Αθήνα..

dimpenews.com

One thought on “Στην πρώτη γραμμή του ζητήματος Βενεζουέλα η Αθήνα. Έρχεται ο επιστήθιος σύμμαχος του Μαδούρο ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Πρωταγωνιστικός ρόλος διαμεσολαβητή της Ελλάδας…

Comments are closed.