Ο SAA θα επιτεθεί μόνος στο Ιντλίμπ. O Assad βομβαρδίζει την αλ Νούσρα στο Ιντλίμπ παρά τη θέληση των Ρώσων. Γιατί νομιμοποιείται ως ηγέτης ενός κυρίαρχου κράτους να ελευθερώσει όλη τη χώρα του. Γιατί οι Ρώσοι θέλουν έναν ισχυρό και ανεξάρτητο Assad που θα επιβληθεί σε όλο το εσωτερικό ως αδιαμφισβήτητος…

Γιατί οι δυνάμεις του  Assad βομβαρδίζουν το Ιντλίμπ παρά τη βούληση του Κρεμλίνου; Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Svobodnaya Prisa, ο ρώσος ερευνητής Ljubov Shvidova δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την ανάγκη της Μόσχας για ένα ισχυρό ανεξάρτητο Assad για το μέλλον και τα συμφέροντα της Συρίας.
Το άρθρο γράφει: « Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή στόχευσαν σε μια τοποθεσία στο Idlib σε συντονισμό με την Τουρκία.

Αυτή τη φορά, ο ρωσικός στρατός δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του, αντίθετα με ό, τι συνέβη τη Δευτέρα, όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να αναιρέσει πληροφορίες σχετικά με τη ρωσική στόχευση της συριακής επαρχίας Idlib.

Στην πραγματικότητα, όλα είναι λογικά. Τώρα, το κύριο πρόβλημα στο Idlib είναι η δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης al Nusra. Η Άγκυρα έχει αναλάβει το καθήκον της καθυπόταξης των τρομοκρατών της al Nusra , αλλά ως τώρα τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Η Δαμασκός φαίνεται να είναι η μόνη που επιδιώκει επί του παρόντος, με ρεαλιστικό τρόπο, να επιλύσει το πρόβλημα. Ο συριακός αραβικός στρατός, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται από μια συγκεκριμένη ρωσοτουρκική συμφωνία, επιδιώκει να εξαλείψει την τρομοκρατία στο Idlib. Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες της επαρχίας.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov πιστεύει ότι η μη επέμβαση της Ρωσίας συνδέεται με την επιθυμία για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος, διότι η στρατιωτική δύναμη δεν θα δώσει τώρα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν η Μόσχα επικεντρώνεται στην ειρηνευτική διαδικασία, γιατί θα έπρεπε ο Bashar al Assad ν’ αντιταχθεί;

Πρώτον, είναι ο ηγέτης ενός κυρίαρχου κράτους. Ως πρόεδρος, έχει το δικαίωμα να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της χώρας του. Aυτή στην πραγματικότητα, είναι η αποστολή του. Γενικά, η Ρωσία χρειάζεται τον Assad ως ισχυρό και ανεξάρτητο. Σε κάποιο βαθμό, για να μην επαναληφθεί το χάος στο μέλλον, πρέπει να καταστεί ισχυρός. Και έτσι γίνεται, και δεν εμποδίζει την πρωτοβουλία του.

Οι εκλογές θα γίνουν αργά ή γρήγορα και θα ήταν καλύτερο ο λαός να εκλέξει τον Assad. Αλλά αν είναι αδύναμος ηγέτης ανίκανος να επιτύχει τους στόχους του, συμπεριλαμβανομένων σκληρών μέτρων, είναι απίθανο να εκλεγεί.

Τότε έρχεται η κομβική στιγμή. Μια μαριονέτα μπορεί να έρθει στην εξουσία με τη CIA. Οπότε τι κάνουμε; Επομένως, η ανεξαρτησία του Assad πρέπει να θεωρηθεί ως μια απολύτως λογική εξέλιξη των σχέσεων Ρωσίας-Συρίας.

dimpenews.com