Τριμερής ΓΕΣ στη Συρία. Ο Υπ. Άμυνας Συρίας: θ΄απελευθερώσουμε κάθε σπιθαμή εδάφους και το Ιντλίμπ….

Ο στρατηγός Ali Abdallah Ayoub, Σύρος Υπ. Άμυνας πραγματοποίησε επίσημες συνομιλίες με τις 2 στρατιωτικές αντιπροσωπείες του Ιράν και Ιράκ μ΄επικεφαλείς τους  Mohammad Baqeri, αρχηγό ΓΕΣ Ιράν και Othman al-Ghanimi, αρχηγό ΓΕΣ Ιράκ. Σε συνέντευξη τύπου ο Ayoub μετά το πέρας των συναντήσεων δήλωσε πως η Συρία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και δεν τη συναλάσσεται και τόνισε πως η Συρία θ΄ανακτήσει κάθε σπιθαμή του εδάφους της.

Ο  Ayoub ανέφερε πως αυτή η τριμερής συνάντηση ήταν πολύ σημαντική και πετυχημένη σε διάφορα επίπεδα , διευκρινίζοντας πως τα αποτελέσματά της θα βοηθήσουν  να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση των προκλήσεων, κινδύνων και απειλών από την εξάπλωση της τακφιριστικής τρομοκρατίας σε αυτήν την ζωτικής σημασίας περιοχή στον κόσμο.

Ο Ayoub είπε ότι κάθε στρατιωτική παρουσία χωρίς πρόσκληση Συρίας αποτελεί μια κατοχή και μια παράνομη παρουσία. “Η Συρία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία”, και ότι η πόλη του Idleb δεν θ΄αποτελέσει εξαίρεση και θα έρθει στην συριακή κυριαρχία. Στη συνέχεια τόνισε: “ο υπόλοιπος χάρτης  με τις αμερικανικές δυνάμεις και τους SDF με τους οποίους θα το κανονίσουμε είτε με συμφιλιώσεις  ή μ΄απελευθέρωση του εδάφους” επισημαίνοντας πως η “επιλογή μας είναι να ζήσουμε οι μεν με τους δε αιώνια και συμβατά με τη θέλησή μας  και όχι σύμφωνα με αυτό που θέλουν οι άλλοι”.

Για τις ισραηλινές επιθέσεις ο Ayoub είπε : « αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα τις ισραηλινές επιθέσεις και καταρρίπτουμε την πλειοψηφία των αντίπαλων πυραύλων », και ότι οι επιθέσεις αποτυγχάνουν στους στόχους τους.sana 18/3/19

Mια νέα τριμερής στρατιωτική συμμαχία με 200.000 μαχητές θ΄αλλάξει την όψη όλης της περιοχής και θα ξαναγράψει την ιστορία Συρίας, Ιράν , Ιράκ τόνισε. 

« Οι παράγοντες της δύναμης του συριακού στρατού είναι επαρκείς για να εκδιώξουν τους Αμερικάνους κατακτητές από το al-Tanf » στη ΝΑ Συρία προειδοποίησε ο  Ali Ayoub.« Οι ΗΠΑ και οι άλλοι θα βγουν από τη Συρία  »…

dimpenews.com